Keçiören’de açılış şovu

Güncelleme Tarihi:

Keçiören’de açılış şovu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2008 00:00

Keçiören Belediyesi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yedi ayrı açılış yapacak. Erdoğan, 25 Temmuz cuma günü, teleferik, akvaryum, saat kulesi, Ankara evi, ekmek fabrikası, olimpik yüzme havuzu ve iki parkın açılışını yapacak.

ŞELALELERİ, Estergon Kalesi ve gül bahçeleriyle tanınan Keçiören ilçesinde, belediye tarafından yaptırılan teleferik, akvaryum, saat kulesi, Ankara evi, ekmek fabrikası, olimpik yüzme havuzu ve iki park 25 Temmuz Cuma günü törenle açılacak.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören’in son yıllarda hayata geçirilen projelerle Ankara’nın gözde ilçelerinden biri haline geldiğini belirtti. Altınok, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açılacak yeni tesislerin hem ilçenin hem de Ankara’nın siluetini değiştirdiğini söyledi.

Keçiören’e yeni tesisler kazandırmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Altınok, bu mutluluğu vatandaşlarla paylaşmak için İbrahim Tatlıses ve Kudsi’nin de konser vereceklerini belirtti.

Teleferik, 8’er kişilik 16 kabinle Botanik Parkı’nın bulunduğu alandan Subayevleri mevki ile Güçlükaya Mahallesi Estergon Kalesi arasında yaklaşık bin 300 metre arasında, gidiş-dönüşlü olarak yolcu taşıyacak. Teleferiğe 3 YTL karşılığı binilebilecek.

Etlik semti Giresun Caddesi’ndeki Fatih Sultan Mehmet Parkı’na inşa edilen ve İzmir’deki tarihi saat kulesine benzerliğiyle dikkat çeken kulenin dört köşesinde saat bulunuyor. Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan 30 metre yüksekliğindeki saat kulesinin üzerine, Sivas’ın Divriği ilçesindeki tarihi Ulu Cami ile Darüşşifa yapılarındaki motifler işlendi.

Dev akvaryum

Fatih Sultan Mehmet Parkı’ndaki saat kulesinin yanına 35 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 1,5 metre yüksekliğindeki dev akvaryum yapıldı. Gece de aydınlatılan akvaryumda 13 türde toplam 671 adet deniz balığıyla birlikte 2 bin 230 adet omurgasız canlı bulunuyor. 156 metreküplük su alan akvaryumdaki vatoz, mercan, kalkan, orfoz, yılan balıkları ile ahtapot ve yengeçler özellikle çocuklar tarafından ilgiyle izleniyor.

Kalaba Vadisi’ne inşa edilen ve 12 dönüm bahçesi bulunan Ankara evi, geleneksel Türk mimarisi motiflerini taşıyor. Ankara evinin, sahip olduğu 11 odayla aynı anda 300 kişiyi hizmet verecek kapasitesi bulunuyor.

Etlik’te bulunan olimpik yüzme havuzunun ise uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek standartlarda olduğu belirtiliyor. Toplam 3 bin seyirci kapasitesine sahip olan tesiste, çok amaçlı spor ve toplantı salonları, sauna, masaj odaları, solaryum, restoran, kafe ve otopark bulunuyor.

Yeni simgeler yolda

KEÇİÖREN
’in yeni simgelerinden biri olmaya aday olan "Cumhuriyet Kulesi" ve "Deniz Dünyası" projelerinin tamamlanması için de çalışmalar sürdürülüyor.

Kalaba Vadisi’ndeki spor merkezinin önünde bulunan 2 bin 500 metre karelik alan üzerinde inşaatı süren "Deniz Dünyası"nın 12’si büyük, 7’si küçük olmak üzere toplam 19 akvaryumdan oluşacağını belirten yetkililer, ayrıca 10 metre uzunluğunda da bir tünel yapılacağı bilgisini verdi.

Proje tamamlandığında özellikle çocukların balıklarla teması hedeflenerek, yem verebilecekleri özel havuzlar da yer alacak. İki adet sekizgen bölümün tünelle birleştirileceği "Deniz Dünyası"nın içinde, sosyal etkinliklere yönelik konferans salonu, hediyelik eşya satış bölümü, kafeterya, çocuk oyun alanı ve halkla ilişkiler bölümü de bulunacak

Keçiören Belediyesi tarafından Estergon Kalesi’nin yanına yapılan Cumhuriyet Kulesi’nin inşaatı ise tüm hızıyla sürüyor.

2006 yılında 500 ton demir kullanılarak temeli atılan kule, bir kaç ay önce başlatılan inşaat çalışmalarıyla yükselmeye başladı.

Tamamlandığında 166 metre uzunluğunda olacak olan Cumhuriyet Kulesi’nin "Türkiye’nin en yüksek kulesi" unvanını taşıyacağını belirten yetkililer, kule içerisinde alışveriş merkezi, restoran, kafe ve nikah salonu bulunacağını bildirdi.

Ayrıca kulenin zirvesine uzay platformu kurulacağını ve buraya yerleştirilecek teleskoplarla uzayı gözetleme olanağı yaratılacağını aktaran Keçiören Belediyesi yetkilileri, kulenin bir katında ise Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında geçen Ankara Savaşı’nı anlatan heykellerin bulunacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!