Kazım Karabekir Parkı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kazım Karabekir Parkı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 16:24

Kazım Karabekir Parkı açıldı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılan ve ilçenin ilk saat kuleli parkı olma özelliği taşıyan Kazım Karabekir Parkı törenle açıldı.

Kumluca Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesi'nde yaptırılan Kazım Karabekir Parkı'nın açılış törenine Kaymakam Polat Kara, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Acar, DSİ 13'üncü Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, muhtarlar ve bölge halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Kaymakam Polat Kara, son 1 yıl içerisinde ilçede 3 park açılışı yapıldığını ve bunların halkın sosyal ve kültürel anlamda yaşamlarına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Belediyenin bu parkların yapımında gösterdiği özverinin aynı zamanda parklara verilen isimlerle de sürdürdüğünü aktaran Kara, "İlçemizde son 1 yıl içerisinde Hüseyin Gürkan Parkı, Yavuz Sultan Selim Parkı ve bugün açılışını yaptığımız Kazım Karabekir Parkı olmak üzere 3 park açıldı. Bu da bize gösteriyor ki belediyemiz halkımızın sosyal donatı alanları ihtiyacını karşılamak için çalışıyor" dedi.

Ak Parti Milletvekili Hüseyin Samani, halka hizmeti hakka hizmet olarak benimsemiş insanların yaşadığı, hizmet verdiği beldelere, ilçelere en iyi hizmeti vermek için çalışan insanlar olduğunu, bunun en güzel örneğini de Kumluca'da gördüklerini söyledi. Kumluca'daki hizmetlerden kendisinin de mutluluk duyduğunu anlatan Samani, bu güzelliklerin değerini de Kumluca halkının en iyi şekilde bildiğini ve bunu her fırsatta gösterdiğini vurguladı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da parka belediye meclisinin oy birliğiyle Kazım Karabekir adının verdiğini hatırlatarak, şöyle dedi:

"Tarihimizde önemli dönüm noktaları vardır. Bunlardan birini de Kurtuluş Savaşımız zamanında Kazım Karabekir yaşamıştır. Burada parkımızı ilçemizin merkezinde yaparak bölgemizin en güzel sebze ve meyvelerini burada satılmasını, bayanlarımızın el işi ürünlerini pazarlayabilecekleri büfemizi oluşturduk. Bunun yanında Antalya Büyükşehir Belediyemizle birlikte başka parklar da yapıyoruz. Bunlardan biri Beykonak Mahalle'mizde yapılacak Kumluca'nın en büyük kumul parkının yapmak üzere bir çalışmamız var. İnşallah 2017 yılında bunu da faaliyete geçireceğiz. Bundan başka Adrasan'da, diğer mahallelerimizde park yapımlarımız devam ediyor."

Konuşmaların ardından Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteri sunuldu. Yapılan duayla birlikte açılışa katılan protokol üyeleri Kazım Karabekir Parkı'nın açılış kurdelesini kesti.

Kazım Karabekir Parkı'nda, ilçenin ilk saat kulesi, çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, kafe, sebze ve meyve satış büfesiyle halk eğitim merkezi müdürlüğü kursiyerlerinin ürünlerini sergileyerek satışını yapacağı büfe yer alıyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!