Kazı-kazanda kaybetti, mahkemede kazandı

Güncelleme Tarihi:

Kazı-kazanda kaybetti, mahkemede kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 12:06

İtalya’da bir yıl içinde 255 kez kazı-kazan türü piyango oyunları oynamasına rağmen bir kez bile ikramiye kazanamayan bir kişi, piyango şirketi hakkında açtığı davayı kazandı.

Haberin Devamı

İTALYAN basınında yer alan haberlere göre kazı-kazan oynama merakı bağımlılık boyutuna ulaşan İtalyan, bir yıl boyunca ikramiye kazanamaması üzerine yaşadığı hayal kırıklığını mahkemeye taşıdı.Vallo della Lucania kasabasındaki Sulh Mahkemesi’nde görülen davada hakim, ismi açıklanmayan kazı-kazan tutkununu haklı bularak Milli Piyango İdaresi’ni mahkûm etti.

BAĞIMLILIK UYARISI YOK

Mahkeme bu kararı, İtalya’da 2012’de kabul edilen bir kararnameyle piyango kuponlarının üzerinde bağımlılık riski ve kazanma ihtimalinin belirtilmesi şartının ihlal edilmiş olmasına dayandırdı. Milli Piyango İdaresi, ayrıca davacıya biletler için ödediği 3000 euroyu da iade edecek. Mahkeme kararıyla üzerinde uyarı bulunmamayan biletlerin satışı da ‘geçersiz’ ilan etti. Davacının avukatı Paolo Siniscalco, bu gibi başka davalara da baktığını ve mahkemeye başvurup para iadesi hakkı kazanmak için 2-3 kez oynayıp kaybetmiş olmanın yeterli olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!