Kazan 12 yıldıza talip

Güncelleme Tarihi:

Kazan 12 yıldıza talip
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 15:33

Kazan Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası” kapsamında düzenlediği etkinlikler için verdiği “12 Yıldız Şehri” unvanı için adaylık başvurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Kazan Belediyesi, bu doğrultuda Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nı 29 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenleyerek kutlayacak. Adaylık başvurusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nda bu yıl ki temanın “Kültürel Çeşitliliğe Sahip Toplumlarda Birlikte Yaşamak” olarak belirlendiğine vurgu yaparak Kazan’ın 81 ilden göç aldığını ayrca çok sayıda Iraklı ve Suriyeli mülteciye de kucak açtığına dikkat çekti. “12 Yıldız Şehri” unvanı için güçlü bir aday olduklarını vurgulayan Başkan Ertürk şunları söyledi:

GİRİŞİM ANKARA İÇİN DE ÖNEMLİ

Kazan’ın bu girişimi Ankara için de çok önemli. Geride bıraktığımız 12 yıllık süreç içerisinde Kazan, 81 vilayetten insanların göç ettiği, sosyal barışın maksimum seviyede temin ve tesis edildiği bir ilçe oldu. Kazan köyü olarak anılan bir bölge bugün köylerine dahi otobüs seferleri düzenlenenbir ilçe konumuna geldi. Kazan’daki değişimi taçlandırmak için Avrupa Konseyi’nin yerel ve bölgesel yönetimler kongresinin, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ‘12 Yıldız Şehir’ için aday olduk. Bu ünvanı alıp alamamaktan öte Kazan’ın uluslararası arenada kendisinden söz ettirmesi önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!