Kaza yapan şoföre 116 yıl ağır hapis

Güncelleme Tarihi:

Kaza yapan şoföre 116 yıl ağır hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2007 00:00

Zincirleme trafik kazasında 6 kişinin kasten ölümüne neden oldukları gerekçesiyle yargılanan 2 kardeşten birine 116 yıl, diğerine 56 yıl hapis cezası verildi.

KIRIKKALE yakınlarında 10 ay önce meydana gelen zincirleme trafik kazasına yanarak ölen 6 kişinin kasten ölümüne neden oldukları gerekçesiyle yargılanan Erdoğan Zenger 116 yıl, kardeşi Kenan Zenger ise 56 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin verdiği bu cezanın, Türkiye’de ilk kez en ağır trafik kazası cezası olduğu belirlendi.

KARDEŞİNE 56 YIL

Kaza sonrası 6 kişinin ölümüne neden oldukları gerekçesiyle Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren dava sona erdi. Mahkeme, kasten adam öldürmek suçlarından otomobil sürücüsü Erdoğan Zenger’e 116 yıl, bu suçu azmettirmekten ise kardeşi Kenan Zenger’e 56 yıl hapis cezası verdi.

CEZADA İNDİRİM YAPILDI

Mahkeme, sanık Erdoğan Zenger’in mahkeme heyetine gösterdiği iyi niyet durumunu da göz önünde bulundurup, TCK’nun 62. maddesine göre cezanın 66 yıl 8 aya indirilmesine, diğer sanık Koray Zenger’in ise aynı durumunu göz önünde bulundurup, bu cezayı da 56 yıllık cezasını 25 yıla indirdi. Kenan ve Koray Zenger kardaşler Kırşehir Cezaevi’ne gönderildi.

Kamyon altında sürüklenmişti


Kaza, Kırıkkale-Samsun karayolunun 4. Kilometresinde 1 Şubat tarihinde meydana gelmişti. Çorum’dan Ankara istikametine gitmekte olan Erdoğan Zenger idaresindeki otomobil, Neşet Koray idaresindeki minibüse arkadan çarpıp, karşı yöne geçerek gelen kamyonun altında 20 metre sürüklenmişti. Kazada, Neşet, Erdal, Serpil ve Eren Koray ile kamyon sürücüsü Mustafa Bulut yanarak, otomobilde bulunan Nazife Zenger ise can vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!