Kayseri'de trafik, yeni projelerle rahatlayacak

Güncelleme Tarihi:

Kayseride trafik, yeni projelerle rahatlayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 17:44

Kayseri'de trafik, yeni projelerle rahatlayacak

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ulaşım alanında uygulamaya koyacakları yeni projelerin şehir trafiğini rahatlatacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’de ulaşım sorununu çözmeye yönelik projelere devam ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısında konuşan Başkan Çelik, Ulaşım A.Ş.’nin yeni otobüs alımı yapacağını ve alınacak otobüslerin de şehir trafiğini ve toplu ulaşımı rahatlatacağını söyledi. Özellikle kent meydanından, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) yönünde trafik yoğunluğu yaşandığına dikkat çeken Başkan Çelik, bu konuda annesi Sevim Çelik’in kendisine yaptığı uyarının yol gösterdiğini belirtti.
Çelik, “Annem Kartal Kavşağı’nda oturuyor. Orada balkonda oturup, gelip, giden otobüsleri seyrediyor. Üniversiteye giderken otobüsler, Kartal Kavşağı’ndan bakıyor, boş giden araçlar var. 'İşte oğlum bak yine 3 kişiyle geçti, 8 kişiyle geçti, bak bu otobüste 9 kişiyle geçti, yazık boş gidiyorlar' diyor. Bu nedenle yeni bir planlama yaptık. Şehir içi trafiğini rahatlatacak bir proje bu. Cumhuriyet Meydanı’na giden otobüs sayısının azalmasına yönelik planlama yaptık. 25 metrelik otobüsler alacağız ve Kayseri’deki toplu taşımada yenilik yapacağız. Şehrin batı tarafından çıkan araçlar üniversiteye gidiyor ve Meydan ile Kartal Kavşağı’ndan geçiyor; ama çoğu boş. Biz bir aktarma yaparak daha az aracın meydandan geçişini sağlayacağız. Bir başka projemiz ise Bekir Yıldız Bulvarı’ndan yeni açılacak hastaneye yapacağımız ulaşım projesi. Burada da tramvay sistemi gibi çalışacak 25 metrelik otobüsler olacak” diye konuştu. 
Çelik, trafikte yoğunluğun sabah ve akşam saatlerinde yaşandığını belirterek, “Kayseri’de insanlar tek ışıkta beklemeye alışık olduğu için, ikinci bir ışık olunca biraz sıkıntı yaşanıyor, ama yaptığımız çalışmalarla bu sorunları aşıp, trafiği rahatlatacağız” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!