Kayseri'de rekor doğalgaz tüketimi

Güncelleme Tarihi:

Kayseride rekor doğalgaz tüketimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 16:05

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 8 Ocak Perşembe günü konutlardaki doğalgaz kullanımının 3 milyon 495 bin 68 metreküp ile rekor seviyeye ulaştığı bildirildi.

KAYSERİGAZ'dan yapılan yazılı açıklamada, kentte doğalgaz kullanımının başlamasından bugüne kadar ilk kez dün konutlarda 3 milyon 495 bin 68 metre küp tüketim gerçekleştiği belirtildi.

Bu mevsimlerde Kayseri'nin günlük tüketim ortalamasının 2 milyon metreküp olduğu belirtilen açıklamada, son gelen rakamın Kayseri için yüksek bir değer olduğunu kaydedildi.

KAYSERİGAZ'ın yıllık Kayseri'ye sağladığı gaz arzının ortalama 550 milyon metreküp olduğu göz önüne alındığında, Kayseri'nin son bir haftada gerçekleşen 20 milyon 433 bin metreküplük doğalgaz tüketiminin, Kayseri için ortalamaların üstünde bir değer olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Tüketim oranları artmasına rağmen gaz dağıtımında herhangi bir aksaklık yaşanmadığı belirtilen açıklamada, "Son günlerde etkisini artıran soğuk havalar, yurt genelinde doğalgaz tüketimini en üst noktaya çıkardı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yaptığı açıklamaya göre Türkiye'nin doğalgaz tüketimi 203 milyon metreküpe ulaşarak, rekor seviyeye ulaştı. Buna bağlı olarak, Kayser'de de doğalgaz tüketimi artış gösterdi" ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!