Kayseri'de kadınların kapalı yüzme havuzu sevinci

Güncelleme Tarihi:

Kayseride kadınların kapalı yüzme havuzu sevinci
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 15:13

Kayseri'de kadınların kapalı yüzme havuzu sevinci

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ/ KAYSERİ (DHA)-KAYSERİ'nin Özvatan İlçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve haftanın üç günü kadınların ücretsiz yararlanacağı kapalı yüzme havuzu açıldı. Açılışta kadınlar, Kadın ve Gençlik merkezindeki kapalı havuzu ve spor salonları için Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e çiçek vererek teşekkür etti.
Nüfusu yaz aylarında 3 bin 700’e ulaşan, ancak kış aylarında azalan Özvatan İlçesinde AK Partili Kayseri Büyükşehir belediyesi, hinterlant içinde kalan MHP’li Özvatan Belediyesine, 2 milyon TL’lik harcama ile Kadın ve Gençlik merkezi yaptırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iki hafta önce Kayseri’de toplu açılışla hizmete giren merkezde kapalı yüzme havuzu, çok amaçlı salon, spor salonu, kütüphane, dershane, kurs alanları ve lokal yer aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e çicek vererek teşekkür eden ilçe sakini kadınlardan 60 yaşındaki Kıymet Elbaşı, "Biz çocukluğumuzda derede ve çayda yüzerdik. Şimdi çocuklarımız, kızlarımız, kadınlarımız, gelinlerimiz haftanın üç günü bu mükemmel havuzdan yararlanacak. Allah yapanlardan, yaptıranlardan razı olsun" dedi. Zarife Erikli ise "İlçemiz daha önce köydü. O zamanlar böyle havuzları, spor salonlarını istemek, hayal gibi bir şeydi. Böyle havuzları televizyonda görürdük. Şimdi çocuklarımıza, gençlerimize, kızlarımıza kadınlarımıza da nasip oldu’’ diye konuştu.
Özvatan Belediye Başkanı MHP'li Halit Demir de, Özvatan’a yaptırılan tesis için Büyükşehir belediyesine teşekkür etti. 1 metre 60 santim derinliğinde, 8x12 metre ölçülerindeki havuz konusunda açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise "Hinterland yasası gereğince sınırlarımız içindeki ilçelerimizden 11’ine bunun benzeri tesis yaptık. Bunlardan 9’unda kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Kızlarımıza ve kadınlarımıza özellikle sesleniyorum, bizden kurs hocası isteyin, yüzme hocası isteyin. Hangi partiden olursanız olun, zamanı gelince sandıkta gider oyunuzu verirsiniz. Bu bizi ilgilendirmez. Parti ayrımı gözetmeksizin, ilçelere hizmetlerimiz sürecek’’ dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!