Kayseri'de Cami, şehir ve Medeniyet  paneli

Güncelleme Tarihi:

Kayseride Cami, şehir ve Medeniyet  paneli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 08:36

Kayseri'de Cami, şehir ve Medeniyet  paneli

Haberin Devamı

KAYSERİ (DHA)-KAYSERİ'DE Müftülükçe  “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”  nedeniyle ’da, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Cami, Şehir ve Medeniyet” üst başlığında bir panel düzenlendi.

Panele müftüs Doç. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celaleddin Çelik, il ve ilçe müftülük  çalışanları katıldı. Kocasinan İlçe Müftülük Sitesi Camii Müezzin Kayyımı Muhittin Macit’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan panelde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırlamış olduğu “Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sinevizyonu” izlendi. Daha sonra Moderatörlüğünü müftü Güven’in üstlendiği panelde, Celaleddin  Çelik, “Medeniyet ve Şehir Ekseninde Cami”;  Temel Yeşilyurt, “Tevhid Ekseninde Şekillenen Bir Medeniyet: Cami” ve müftü Şahin'de  “Şehirlerin Manevi İmarında Cami ve Din Görevlileri” başlıklı konuşmalarını sundu . Müftümüz  Şahin Güven,  panelde , cami ve din görevlilerinin üzerine düşen görev ve sorumluluklara değinerek şunları dile getirdi:

“Camiler, eğer yeniden imar ve inşanın merkezleri olacaksa, oralarda görev yapan, sorumluluk alan imamlarımıza, müezzinlerimize, vaizlerimize, müftülerimize ve dahi Diyanet İşleri Başkanlığımızın üzerine çok iş düşmektedir. Şehirlerin manevi imarına dair sorumluluğumuz çok büyük.Camilerimizi, imam ve müezzinlerimiz inşa etmiyor. Genellikle hayırsever vatandaşlarımızın himmetiyle imar ve inşa ediliyor camilerimiz. Ama biz din görevlileri ve gönüllüleri olarak bizlere düşen asıl görev, bulunduğumuz mahalleleri manevi olarak yeniden inşa etmektir. Camilerin asıl cemaati olan ihtiyarlarımızdan işe başlayacağız. Genellikle onların yaşının geçtiği ifade edilir ama eğer onlar olmasa kimi camilere kilit kurulacak ve yalnızca cumadan cumaya, bayramdan bayrama açılır hale getirilecektir. Cami görevlisi arkadaşlarımız, namazdan en az on beş dakika önce camiye gelip cemaatiyle ilgilenmesini, bir işyeri sahibinin müşterisini beklediği gibi nezaketle cemaatini beklemesini, Kur’an okuyarak onları camiye davet etmesini ve gelen her insanla ilgilenip cemaatini yakından tanımasını tavsiye ediyorum. Peygamber (aleyhisselam) cemaatini tanıyordu. Birkaç gün camiye gelmeyen sahabesini soruyordu gelmedikleri zaman. Bunun sorulması çok önemlidir. Kendisiyle ilgilenilen cemaat, camiye daha çok gelmek isteyecek ve cami görevlisine daha çok itimat edecektir. Kendimize saygı gösterilmesini istiyorsak, bu saygının daha fazlasını bizlerin göstermesi gerekmektedir.

Panel sonrası, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle İl Müftümüz Sayın Güven tarafından İlçe Müftülüğünü kazanan İl Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu Vaizi Murat Aykaç’a, İl Müftülüğü Sığınmacılar Koordinatörü Vaiz Muzaffer Marangozoğlu’na, Kocasinan İlçe Müftülüğü Vaizi Vedat Tekin’e; yine “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle düzenlenen din görevlileri arası güzel hutbe okuma yarışmasında Türkiye 3.’sü olan Melikgazi İlçe Müftülüğü Salıbahçe Camii İmam Hatibi Sadi Özmen’e, Suriyeli mültecilere rehberliği ve başarılı çalışmalarından dolayı Melikgazi İlçe Müftülüğü Pakize Çiflikçioğlu Camii İmam Hatibi Mehmet Ali Gazioğlu’na, Roman vatandaşları ile ilgili başarılı çalışmalarından dolayı Melikgazi İlçe Müftülüğü Melikgazi Belediyesi Camii İmam Hatibi Ekrem Şişecioğlu’na; ayrıca yine “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle düzenlemiş olduğu “Hüsn-i Hat” sergisinden dolayı Kocasinan İlçe Müftülüğü Turgut Reis Mahallesi Kur’an Kursu Öğreticisi Zeliha Aysel’e teşekkür belgesi verildi.
FOTOLU

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!