Kayseri’de belediye emniyet hizmet binası yapacak

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’de belediye emniyet hizmet binası yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 14:42

Kayseri’de belediye emniyet hizmet binası yapacak

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ’nin merkez Kocasinan Belediyesi, Erkilet Osmangazi Mahallesi’ne emniyet hizmet binası yapacak. Konuyla ilgili olarak hazırlanan protokol Valilik hizmet binasında taraflarca imzalandı.
Kocasinan Belediyesi tarafından yapılacak olan Emniyet hizmet binası için Kayseri Valiliği’nde protokol imza töreni düzenlendi. Törene Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayradar katıldı. Erkilet Osmangazi Mahallesi’nde yapılacak olan emniyet hizmet binası protokol töreninde konuşan Vali Kamçı, şehrin gelişmesinde güvenliğin önemli olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:
“Güvenlik olunca her şeyin daha kolay olması mümkün. Bu anlamda şehrimizde Devletimiz tarafından, İçişleri Bakanlığımız tarafından yapılan yatırımlar var. Polislerin kalabilecekleri polis merkezleri, ilçe emniyet müdürlükleri yapılmaya çalışılıyor. Buna rağmen yine de eksikliklerimiz var. Bu eksiklikleri Büyükşehir Belediye Başkanımız 2 tane polis merkezi bitmek üzere temelini atmıştık, açılışlarını da en kısa sürede yapacağız. Melikgazi Belediyemiz bir temel attı. O da gelecek yıl içerisinde hizmete sunulacak.  Şimdi de Kocasinan Belediye Başkanımızla da bir protokol yapacağız. Osmangazi Mahallemize 100-150 bin nüfusa hitap edecek güzel bir polis merkezi yapacağız. Selçuklu Mimarisine özgü güzel bir proje. Belediye Başkanımız Emniyete tahsis edilmiş hazine arazisi üzerine tüm masrafları Kocasinan Belediyesi bütçesinden karşılanacak olan güzel bir bina yapacak. Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.”
“OLUMSUZ ŞARTLARDA GÖREV YAPANLAR VAR”
Yerel yönetimlerin görevinin güvenlik olmadığını dile getiren Vali Kamçı, şunları söyledi:
“Yerel yönetimlerimizin mahalli idarelerimizin görevi değil güvenlik, onlar şehrin alt yapısıyla alakalı iş ve işlemleri daha çok yürütmek zorundalar. Ama güvenlikte bize yardımcı olmak anlamında polis merkezlerimizi yaparak güvenliğimize katkıda bulunuyorlar. Bugün görev yapan arkadaşlarımız arasında çok olumsuz şartlarda görev yapanlar var. 24 saat esasına göre görev yapan polislerimiz en başta. Polislerimizin orada oturup kalkacağı yerin rahat edebileceği şekilde olması lazım. Ama öyle polis merkezlerimiz var ki şartları olumsuz; oraya müracaat eden vatandaşlara hizmet için uygun değil yeterli mekan yok, geniş alanı yok otoparkı yok. Eksiklikler hepsi üst üste bu olumsuzluklara rağmen arkadaşlarımız fedakarca görevlerini yürütmeye çalışıyorlar. Onların çalışma mekanlarının daha iyi olmasıyla hizmet de daha kaliteli, verimli, güzel ve de vatandaşımızın ayağına daha yakın bir yerde olmanın kolaylığıyla güvenliğimizde çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.”
“2018 YILINDA TEMELİ ATIP, AYNI YILDA BİTİRECEĞİZ”
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, Kayseri’de ki birlikte çalışma kültürünün devam ettiğini belirtti. Çolakbayradar, “Emniyet Müdürlüğümüzün ihtiyacı olan bir karakol binası Kocasinan Bölgemizde Erkilet Mahallemizde Kocasinan Belediyesi tarafından 2018 yılı içerisindeki programımızda temeli atılıp aynı yıl içinde de bitirmeyi düşünüyoruz. Huzur her şeyden önemli, huzur kenti Kayseri’de huzurun devamı noktasında Kocasinan Belediyesi olarak bizlerde katkı koymak için bu protokolde üzerimize düşeni yapacağız. Tabi bu şehrin kaynaklarını bu milletin imkanlarını yeniden bu milletin istifadesine sunma noktasında gereken işlemler yapılacak. Ardından da tamamlanmasıyla birlikte şehrimize hizmet verecek güzel bir polis karakol merkezi hayata geçmiş olacak. Şimdiden şehrimize, polislerimize hayırlı uğurlu olsun. Onlarda böyle güzel imkanlarla şehrimizin huzuruna hizmet edecekler”diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından taraflarca hazırlanan protokole imza atıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!