Kayseri'de ‘Aile Hekimliği' uygulaması başladı

Güncelleme Tarihi:

Kayseride ‘Aile Hekimliği uygulaması başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2008 11:03

KAYSERİ'de Aile Sağlık Merkezi'ne dönüştürülen 64 Sağlık Ocağı’nda 354 aile hekimi hasta muayenesine başladı.

Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, uygulamanın ilk 6 ayının ‘geçiş süreci' olacağını belirtirken, bu sürede isteyenlerin tercih edecekleri doktora gidebileceğini ancak, geçiş süreci tamamlandığında hastaların ilk olarak aile hekimine başvurmasının zorunlu olduğunu kaydetti. Dr. Çetinkara, “Herkesten aile hekimini öğrenmesini ve tanımasını bekliyoruz. Bunun için müdürlüğümüzün ‘www.ksm.gov.tr’ adresine bakabilirler” dedi. Uygulama kapsamında 64 sağlık ocağının aile sağlık merkezine dönüştürüldüğünü belirten Çetinkara, şunları söyledi:

“Aile Sağlık Merkezi binalarında aile hekimlerinin muayene odaları oluşturuluyor. Aile hekimleri hastalarını buralarda muayene edecek. Ayrıca aile hekimleri haftalık çalışma programı çerçevesinde hastalarının yaşadığı yerleşim birimlerine gidecek ve burada hastasını gözlemleyebilecek.”

Uygulama kapsamında Kayseri'de 3 bin 200 kişiye bir aile hekimi düştüğünü ifade eden Çetinkara, 6 ay sonunda memnun kalınmaması durumunda aile hekiminin değiştirebileceğini, bunun da oto kontrol sistemini doğuracağını ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!