Kayseri Şeker'den şeker pancarı semineri

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Şekerden şeker pancarı semineri
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 17:43

Kayseri Şeker'den şeker pancarı semineri

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Şeker Fabrikası tarafından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü ve ERÜ Seyrani Ziraat Fakültesinin katkılarıyla tarımsal meteorolojik veriler ve şeker pancarı tarımında risk yönetimi ile ilgili seminer düzenlendi.

Seminere Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Zirai Meteoroloji Şube Müdürü Yüksel Madaroğlu, Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz, ERÜ Seyranı Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden Aziz Şatana, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez, Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası yetkilileri ile Kayseri, Yozgat, Sivas illerindeki 12 Bölge Müdürü, Pancar Kooperatifi ve Şeker Fabrikası Ziraat Mühendisleri katıldı.

Seminerde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Zirai Meteoroloji Şube Müdürü Yüksel Madaroğlu, Kayseri’de tarım, ulaşım, sanayi ve diğer sektörlerin hizmet vermek üzere 33 adet seyyar meteoroloji istasyonu bulunduğunu söyledi. Madaroğlu, son günlerdeki kuraklık konusuna da açıklık getirerek, "2018 yılı Ocak ayı alansal yağışların Türkiye genelinde normali ve geçen yıl yağışlarına göre artma göstermiştir. Ocak ayında Marmara ve Ege Bölgeleri dışında tüm bölgeler normallerinin üzerinde yağış almıştır. En fazla artış yüzde 49 ile Akdeniz Bölgesi’nde gerçekleşmiştir. Ardahan, Samsun, Eskişehir, Erzurum, Aksaray, Kayseri civarları, Konya, Karaman, Niğde arasında kalan bölümde ve Doğu Akdeniz Bölgesi’nin büyük bölümünde yüzde 100’den fazla artma kaydedilirken; Şırnak, Hakkari, Siirt arasında kalan kesimlerde, Van Gölü’nün kuzey ve doğu kesimlerinde ve Gümüşhane civarlarında yüzde 50’den fazla azalma izlenmektedir" ifadelerini kullandı.

ERÜ Seyranı Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden Aziz Şatana ise, yurt dışında şeker pancarı tarımındaki yeni uygulamaları anlattı.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!