Kayseri protokolünden mevlit kandili mesajı

Güncelleme Tarihi:

Kayseri protokolünden mevlit kandili mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 08:39

Kayseri protokolünden mevlit kandili mesajı

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - KAYSERİ' de bazı belediye başkanı, oda başkanları ve il müftüsü yarın idrak edilecek Mevlid Kandili ile ilgili kutlama mesajı yayımladı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında,Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in, dünyayı teşrifleriyle kainata; huzur, barış, mutluluk ve rahmet getirdiğini söyledi.

Kayseri İl Müftüsü Doç.Dr Şahin Güven ise mesajında " Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) bir kez daha mevlidi şerifini idrak edeceğiz. Hz. Âdem’den başlayarak ilahi vahyi bizlere ileten Peygamberlik silsilesinin sonuncusu Hatemü’l Enbiya’ya onun âl ve ashâbına, evlâd-ü ‘iyaline, ehl-i beytine salat ve selâm ediyorum. Ülkemiz, vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekûn yeryüzü ahalisi için Mevlid Kandilinin huzur, barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum" dedi.

Ticaret odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise yayınladığı mevlit kandili mesajında " Mevlid Kandili, Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun insanlığa sunduğu değerleri anlayıp, yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz hayatımız için bir yenilenme zamanıdır. Bu anlamıyla Mevlit Kandilini, Peygamber Efendimizin insanlığa verdiği mesajları layıkıyla anlamak için önemli bir vesiledir. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlit Kandilinin; birliğe, beraberliğe ve hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyor, odamız üyelerinin ve İslam âleminin kandilini kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Ticaret Borsası Başkanı Şana Ünlü mesajında "Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili’ni birlikte yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Hz. Peygamberimiz, tüm insanlığa bir kurtuluş ve diriliş çağrısı yapmıştır. Bu geceyi kutlarken peygamberimizi daha iyi anlamak gerekmektedir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. O’na iman etmenin, O’nun ümmeti olmanın ve O’nu sevmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bizlere düşen görev; âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz Hz. Muhammed’i (S.A.V.) asrın idrakine taşımak, O’nun güzel hatırasını içimizde, işimizde hayatımızda, düşüncelerimizde, duygularımızda, eylemlerimizde ve evlerimizde yaşatmaktır. Tüm hemşerilerimizin ve İslam aleminin kandilini tebrik ederim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!