Kayseri protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Güncelleme Tarihi:

Kayseri protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 08:33

Kayseri protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) – KAYSERİ’de, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Süleyman Kamçı yayımladığı mesajında, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesi ve ileriye yönelik olumlu davranışlar kazandırılması görevini yerine getirmekte olan öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğu yaşıyoruz. Günümüz dünyasında olduğu gibi; ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür. Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, aydınlık bir geleceği hep beraber inşa edeceğimize olan inanç ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, “Geleceğimizi imar edecek nesillerin mimarı olan öğretmenlerimizin her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “Her vesileyle vurguladığım gibi insana yatırım önceliğimizdir ve önceliğimiz olarak kalacaktır. Bu anlamda insana yatırımın en önemli unsuru olan öğretmenlerimizin her zaman yanındayız. Onların çocuklarımız için gösterdikleri üstün gayret ve azmin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle dün bizleri, bugün de çocuklarımızı büyük bir fedakarlıkla hayata hazırlayan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da, “Kocasinan Belediyesi olarak bizlerde vatanını, milletini seven, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller oluşması noktasında her zaman eğitim ve öğretime destek olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcileri rahmetle anıyor, tüm milli eğitim camiasına eğitim ve öğretim çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kayseri Organize Sanayi Başkanı Tahir Nursaçan, “Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek kutsaldır “ diye konuştu.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci de, “Gelecek nesilleri en iyi şekilde ve çağdaş bir donanımla yetiştirmek adına umut bağladığımız gerçek güç olan öğretmenlerimizin çok büyük fedakârlıkla çalıştıklarını görmek, geleceğe yönelik umutlarımızı hep canlı tutmaktadır.

Öğretmenlerimiz Başöğretmen Atatürk'ten devraldıkları meşaleyi bugünlere ve geleceğe taşıyarak karanlıkları aydınlatma onuruna sahiptirler. Başöğretmenimiz Atatürk’ü ve görevi için şehit olan öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, tüm öğretmenlerimizi saygı ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, “Öğretmenlerimizin toplumumuzu daha ileri noktalara taşıyacak yeni nesilleri bilgi çağı ışığında yetiştireceğine olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylan ise, “Öğretmen, Yunus’ta gönül , Karacaoğlan’da sevda , Hacıbektaş’ ta sabır, Mevlana’da hoşgörü, Akif’te yürek ,Dadaloğlu’nda cesaret , Veysel’de toprak , Mustafa Kemal’de bütün vatandır. Mustafa Kemal geleceği ve çocuklarımızı öğretmene emanet etmiştir. Öğretmenin aklına ve vicdanına güveni tamdır. Bütün kötülüklerin ve cehaletin düşmanı öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney de, “Ülkemizi hürriyet ve bağımsızlık içerisinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren, vatanını, milletini, ailesini seven ve yüceltmeye çalışan nesiller yetiştirmek için her türlü fedakârlıkta bulunan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Feyzullah Keskin ise, “24 Kasım Öğretmenler Günü bir bakıma kendimizi sorguladığımız bir gün olmalıdır; ataması yapılmayan 455 bin 119 öğretmen yine atanamamış ve Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl da kadrolu atama yapmak yerine tüm il ve ilçelerde ücretli öğretmen alımı yapmıştır. Öğretmenler ücretli ve sözleşmeli değil, kadrolu atanmalı, statü, ek gösterge ve ek ders ücretleri iyileştirilmelidir. Eğitim ve öğretimin temel taşı olan öğretmenlerimizin ekonomik olarak rahatlamalarını sağlamak, mesleğin saygınlığını artırmak ve yaşam standartlarını yükseltmek için öğretim hizmetleri sınıfına dahil olup ve fiili olarak öğretmenlik mesleğini yapanlara, her yılın 24 Kasım tarihinde, o yılın kasım ayı maaşı oranında Öğretmenler Günü İkramiyesi ödenmesi için partimiz meclise öneri sunmuştur. Öğretmenlerin özlük hakları da güvence altına alınmalıdır. 
Hiçbir öğretmen ve yönetici üyesi bulunduğu sendikaya göre değerlendirilmemelidir.
Okul yöneticilerin atamaları ideolojik yaklaşımlarla yapılmamalıdır. Eğitim sistemindeki bunca soruna ve yaşadıkları zorluklara karşın evlatlarımızı yetiştirmek için Anadolu'nun dört bir yanında heyecanla görev yapan, bütün öğretmenlerimize şükran ve minnetlerimizi sunarken, başta, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor; Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, gecesini gündüzüne katan kıymetli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Baki Ersoy da, “Türk milletine mensubiyet şuurunun anlamlandırılmasında, yayılmasında yeri doldurulamaz bir fonksiyona sahip olan öğretmenlerin; şevk ve heyecan içinde bu vazifelerini yerine getirmeleri için gerekli şartların hazırlanması da devletin temel görevleri arasında yer almalıdır. Öğretmenlerimizin en belirgin sorunları; geçinme zorlukları, eğitimde araç-gereç eksikliği, okul ve derslik yetersizlikleri olduğu bilinen bir gerçektir. Gelecek nesillerin mesuliyetini içinde barındıran öğretmenlik mesleğinin, başta ekonomik olmak üzere, her anlamda hak ettiği itibarlı konuma gelmesi sorumluluk sahibi herkesin dikkat etmesi gereken bir husus olmalıdır. Milletimizin değerler sisteminde çok yüksek bir yeri bulunan öğretmenlik mesleğinin, fiilen yaşanılan hayatta da aynı konuma getirilmesi; kıymet ve itibarın parayla değil, bilgi ve eğitimle ölçülür hale gelmesine de neden olacaktır. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü” kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.

FOTOLU

 

 

BAKMADAN GEÇME!