Kayseri’de Sağlık Çalışanları ’Teröre’ Karşı TEK Yürek Oldu

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’de Sağlık Çalışanları ’Teröre’ Karşı TEK Yürek Oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 12:07

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. İSMAİL KILIÇ

Kayseri’de, terör örgütü PKK’nın sağlık çalışanlarına ve hastanelere yönelik yaptığı saldırılar, düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikler önünde düzenlenen basın toplantısına, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmer Gödekmerdan, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.
Basın toplantında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, "Haziran ayından bu yana genç, yaşlı, çocuk ve bebek demeden tüm halkımızı hedef alan terör, sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza ve hastanelerimize de yönelmiş durumdadır. 3 sağlık çalışanımız terör örgütünün saldırısı sonucu hayatını kaybetmiştir. Onlarca çalışanımız sağlık hizmetini sunarken alı konuldu, hastanelerimize ateş edildi ve sağlık hizmetlerimiz aksamaya uğratıldı. Son olarak da Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde devlet hastanemiz bombalı bir saldırıya uğradı ve hastanemiz harap oldu. Devletimiz de saldırının ardından kısa süre içerisinde hastanemizi hizmet verir hale getirdi" dedi.
Kılıç, "Bu olaylar olurken, sağlık çalışanlarımız tehdit edilirken, kurşunlanırken ve araçlarımız hizmet göremez hale getirilirken en büyük zararı da o bölgede yaşayan halkımız görüyor. Vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarından olan sağlık hizmetinin engellenmesine yönelik yapılan bu çirkin eylemleri kınıyoruz. Tek amaçları hayat kurtarmak ve insanımızın sağlığına hizmet vermek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara mağdur kalmasını tasvip etmiyoruz. Çalışanlarımızın ve masum insanlarımızın hayatlarına kast edilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!