Kaymakamlar vali atandı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakamlar vali atandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 00:00

Yeni valiler kararnamesiyle Kütahya, Sinop ve Nevşehir’e atanan valiler, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi’yi makamında ziyaret etti.

Yenimahalle Kaymakamlığından Kütahya Valiliği’ne atanan Kenan Çiftçi, kentte başarılı çalışmalar yapmayı istediklerini belirterek, turizmi önemsediklerini ifade etti. Günlük geldi-gitti turizminden çok haftalık ve satın almaya yönelik turizmi işlevsel hale getireceklerini bildiren Çiftçi, “Gittiğimiz yerdeki gül diyarını gülistanlığa çevirmeye çalışacağız” dedi.

Kütahya’da çiniciliğin ve porselenin oldukça gelişmiş olduğunu anlatan Çiftçi, “Bir kente insanları çekmek için farklı sloganlar yaratmalısınız. Örneğin ‘eşinizle Kütahya’ya gelerek porselen bir fincanla çay içme keyfini yaşayın’ tarzında farklı çağrışımların etkili olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Bölgenin tarihi yapısının yanı sıra madenler açısından da zengin olduğuna dikkati çeken Çiftçi, toprağın çok bereketli olduğunu ve özellikle azot yönündeki zenginliğin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlıklı ulaşım

Pursaklar Kaymakamlığı’ndan Sinop Valiliği’ne atanan Ahmet Cengiz de görev yapacağı kentin tarihi varlıklarını ve coğrafi güzelliklerini tanıtıcı çalışmalar yapacaklarını belirtti. Sinop’un Ankara’ya en yakın liman kenti olduğunu vurgulayan Cengiz, Ankara-Sinop karayolunun ulaşım anlamında daha sağlıklı hale getirilmesinin kente gelecek ziyaretçi sayısını artıracağına inandıklarını kaydetti.

Sinop’a daha önceden bir kez gitme fırsatı olduğunu anımsatan Cengiz, kentin, yapılacak çalışmalarla daha iyi konuma getirileceğini sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nden Nevşehir Valiliği görevine getirilen Abdurrahman Savaş ise devam eden güzel hizmetlere yenisini eklemeyi hedeflediklerini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!