Kayıp Demirhan’dan ne yazık ki acı haber

Güncelleme Tarihi:

Kayıp Demirhan’dan ne yazık ki acı haber
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 21:31

Pazar günü kaybolan 10 yaşındaki Demirhan Dir’in cesedi, evlerine 2 kilometre uzaklıktaki Haramidere üzerine Mimar Sinan’ın yaptığı tarihi köprünün altında bulundu. Çıplak bulunan küçük çocuğun babası olayın kaza değil, cinayet olduğunu düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Esenyurt'ta oturan 10 yaşındaki Demirhan Dir, önceki sabah saat 11.00 sıralarında arkadaşlarıyla oyun oynamak için Esenyurt’taki evlerinden çıktı. Demirhan akşam eve gelmeyince, ailesi durumu birlikte oynamaya çıktığı arkadaşlarına sordu. Çocuklardan bir köpeğin kendilerini kovaladığını ve küçük Demirhan’ın da Avcılar’da boş bir araziye kaçtığı bilgisini alan aile, tarif edilen tarlaya gitti. Buradaki aramalarında oğullarını bulamayan aile, sonunda durumu polise bildirdi. Polise bilgi veren baba Abdülkerim Dir, “Dört çocuğu köpek kovalamış, kaçmışlar. Hepsi evlerine gitmiş ama benim çocuğum gelmedi. Ayrıca çocuğumun misketleri diğer çocukta. Misketlerin onda ne işi var?” dedi.

Haberin Devamı

DALGIÇLAR BULDU

Demirhan’ın son görüldüğü bölgede arama başlatıldı. Küçük Demirhan burada bulunamayınca, arama Haramidere Köprüsü yakınlarına kaydırıldı. Polis, Demirhan’ın kıyafetlerini köprünün ayaklarının dibinde buldu. Elbiselerin üzerine toprak atılmıştı. Karanlık nedeniyle bulanık suda arama yapılamadı. Haramidere’deki arama çalışmaları dün sabahın ilk ışıklarıyla başladı. Yaklaşık 1 saat sonra AFAD’a bağlı dalgıçlar Demirhan’ın çıplak cesedini dere tabanında buldu. Demirhan’ın cenazesi daha sonra otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Abdülkerim Dir, oğlunu memleketleri Muş’un Bulanık ilçesinde toprağa vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kayıp Demirhan’dan ne yazık ki acı haber

‘BU SOĞUKTA NEDEN DEREYE GİRSİN’

BABA Abdülkerim Dir yaptığı açıklamada, oğlunun cinayete kurban gitmiş olabileceğini belirterek şunları söyledi: “Demirhan pazar günü öğle saatlerinde evden çıkmış. Dönmeyince eşim beni aradı. Saat 16.00’dan sonra kendi imkânlarımızla aramaya başladık. Bu sırada arkadaşları köpekten kaçarken dereye düştü deyince polisi aradık. Sabaha kadar arayışlarımız sürdü. Erken saatlerde ise oğlumun cesedi dereden çıkarıldı. Ben onun boğulduğuna inanmıyorum. Daha önceleri de hiçbir zaman evden bu şekilde uzaklaşmamıştı. Şimdi soruyorum. Bu soğuk havada bir çocuk tamamen çıplak bir şekilde dereye girer mi? Ya da dereye düştüyse elbiseleri neden üzerinde olmaz. Bu nedenle de oğlumun boğulmadığını, cinayete kurban gitmiş olabileceğini düşünüyorum.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!