Kaybolan belgesi için 9 bin dolar tazminat kazandı

Güncelleme Tarihi:

Kaybolan belgesi için 9 bin dolar tazminat kazandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2009 00:00

Kanada'da üniversiteye başvurmak üzere Türkiye’den gönderilen lise diplomasını kaybeden PTT, 9 bin dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. PTT, mağdura 3 bin TL de manevi tazminat ödeyecek.

Türkiye’de liseyi bitiren Emre Bahçıvan, dil kursu için Kanada’ya gitti. Calgary Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne başvurmak isteyen Bahçıvan, Ankara’daki ailesinden kayıt için gerekli olan lise diploması yerine geçen transkripti istedi.

Ailesinin noterde onaylatarak Kanada’ya gönderilmek üzere PTT’ye teslim ettiği transkript kayboldu. Bahçıvan, başvuru tarihi geçtiği için fakülteye kayıt yaptıramadı ve vize sorunları nedeniyle de başka bir dil kursuna gitmek zorunda kaldı.

Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki davada avukat Önal, "Müvekkkili Bahçıvan’ın, evraklarının kaybolması üzerine yabancı bir ülkede zor durumda kaldığını, kayıt yaptıramadığı için eğitiminde bir yıllık kayba uğradığını, fazladan masraf yaptığını, manevi olarak da sıkıntı çektiğini" savundu. Önal, 90 bin dolar maddi, 100 bin TL de manevi tazminat talebinde bulundu.

Mahkeme, yargılama sonucunda PTT kanalıyla gönderilen belgelerin ulaşmaması sonucu Bahçıvan’ın bir yıl öğrenimini geç yapması sonucu uğramış olduğu 9 bin 77 dolar zararı PTT’nin ödemesine karar verdi. Mahkeme, Bahçıvan’ın öğrenimine bir yıl devam edememesi sonucu duyduğu manevi üzüntü için de PTT’nin 3 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Mahkeme, tazminatlara yasal faizin uygulanmasını da kararlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!