Kaya: "Faizsiz Kredi Kullanacak Esnaf Bulamadık"

Güncelleme Tarihi:

Kaya: Faizsiz Kredi Kullanacak Esnaf Bulamadık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 11:42

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya, 2015 yılında Türkiye genelinde başlatılan ve kaybolmaya yüz tutan semercilik, yorgancılık, keçecilik, çarıkçılık ve benzeri meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ile yeni girişimcilere sıfır faizli kredi uygulamasından yararlanan Ordulu esnafın olmadığını söyledi.
2015 yılının başında Bakanlar Kurulu tarafından, esnafa kredi alma noktasında yardım edecek kararlar görüşülerek uygulanmaya konuldu. Alınan kararlar doğrultusunda kaybolmaya yüz tutan semercilik, keçecilik, çarıkçılık ve benzeri meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ile yeni girişimcilere sıfır faizli kredi verilmesi kararlaştırıldı ve uygulama hayata geçti. Yapılan düzenlemenin 2015 yılı boyunca Ordu’da da uygulandığını belirten Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya, yıl boyunca kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri icra eden Ordulu esnafın faizsiz kredi talebinde bulunmadığını belirtti.
"FAİZSİZ KREDİDEN ’BİR’ YORGANCI YARARLANDI"
Ordu genelinde kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faizsiz kredi verecek esnaf bulamadıklarını ifade eden Kaya, "2015 yılının ilk aylarında yapılan düzenlemeyle birlikte, el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve Oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bu işlere benzerlik gösteren el sanatları ve bu meslekleri devam ettiren esnafa faizsiz kredi uygulaması başlatılmıştı. Biz yapılan düzenlemeyi Ordu’da da duyurduk ve bu meslekleri devam ettiren esnafın faizsiz kredi uygulamasından yararlanmasına aracılık etmeye çalıştık. Kaybolmaya yüz tutan meslekleri devam ettiren esnafa verilen faizsiz kredi için ustalık şartı ve KOSGEP’ten kredi kullanılmaması gerekiyordu. Faizsiz olarak verilecek olan bu kredi için Ordu’da esnaf bulmakta zorlandık. Bu krediyi almak için bize başvuranlar oldu ama gerekli şartları taşımadığı tespit edildi. Başvuran esnaflarımızın gerekli kriterleri taşımaması sonucu üzülerek söylüyorum ki bu krediyi kullandıracak esnaf bulamadık. Yalnızca şartları uyan ’bir’ yorgancı faizsiz 30 bin TL’lik krediden yararlandı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!