Katliamcıya 4 kez müebbet

Güncelleme Tarihi:

Katliamcıya 4 kez müebbet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

Batıkent’te Kuzey Çevre yolu üzerinde bir anne ile üç çocuğunun öldürülmesine ilişkin dava Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sonuca bağlandı. Davanın sanığı İzzet Okkalı dört kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

KUZEY Çevre Yolunun Batıkent yakınlarında anne ile 3 çocuğunun öldürülmesine ilişkin davanın sanığı İzzet Okkalı, “4 kişiyi kasten öldürdüğü” gerekçesiyle 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Okkalı, “suç delillerini gizlemek” suçundan yargılanan tutuksuz sanık Hakan Çınar, maktullerin yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Kasten öldürdü gerekçesiyle

Son sözlerin sorulmasının ardından mahkeme heyeti müzakereye geçti. Karar, daha sonra Mahkeme Başkanı Fevzi Şıngar tarafından açıklandı. Buna göre, İzzet Okkalı; Nuray, Osman Yusuf, Mukaddes Şeyma ve Abdullah Okkalı’yı “kasten öldürdüğü” gerekçesiyle 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.İzzet Okkalı, “silahla yağma” suçlamasıyla 10 yıl, “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlamasıyla da 1 yıl hapis ve 600 TL adli para cezasına mahkum edildi. Sanık Hakan Çınar’ın da “suç delillerini gizlediği” gerekçesiyle 1 yıl hapisle cezalandırılması kararlaştırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!