Katliama 6 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Katliama 6 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

TEM'deki kanlı infazın sanıklarından eski Özel Timci Cemil Andırmak, polis Mahmut Önder Topbaş ve Batılı Tur firmasının sahibi Gaffur Çalışkan tutuklandı. Henüz yakalanamayan ve katliamın planlayıcısı olduğu belirtilen Selahattin Büyüköztekin ile Nurullah Kürken ve Cavit Demircan hakkında ise gıyabi tutuklama kararı verildi.

TEM Otoyolu'nun Kapıkule yakınlarında Avar Turizm otobüsünde 6 kişinin kurşunlanarak öldürülmesi olayının gözaltındaki 7 sanığından eski Özel Timci Cemil Andırmak, polis Mahmut Önder Topbaş ve Batılı Tur firması ile Laleli'deki Çalışkan Oteli'nin sahibi Gaffur Çalışkan tutuklandı.

Diğer sanıklar Mustafa Andırmak, Ali Tekin Tamgüç, Ramadan Recefi ve Tayfun Okşar serbest kalırken, henüz yakalanamayan ve olayın planlayıcısı olduğu belirtilen Selahattin Büyüköztekin ile Nurullah Kürkem ve Cavit Demircan hakkında gıyabi tutuklama kararı verildi.

SORUŞTURMA TAMAM

21 Aralık günü gerçekleştirilen kanlı infazdan tam 28 gün sonra olayla ilgili soruşturma tamamlandı.

Katliamdan sonra yurtdışına kaçma hazırlığı yaparken, Tekirdağ'daki Yat Otel'e yapılan polis baskınında yakalanan sanıklar; Laleli'deki Çalışkan Oteli ve Batılı Tur'un sahibi Gaffur Çalışkan, eski Özel Timci Cemil Andırmak, kardeşi otel görevlisi Mustafa Andırmak, Ali Tekin Tamgüç, Yugoslav göçmeni Ramadan Recefi ile İstanbul'da yakalanan Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis Mahmut Önder Topbaş ve Laleli'deki Çalışkan Otel görevlisi Tayfun Okşar'ın savcılıktaki sorguları dün tamamlandı.

Edirne Cumhuriyet Savcısı Ali Sami Arlı, Gaffur Çalışkan, Mahmut Önder Topbaş ve Cemil Andırmak'ı dün nöbetçi mahkemeye sevketmeden odasında sorgulamaya aldı.

Sanıklar kendilerine yöneltilen tüm suçlamaları reddettiklerini, avukatları gelene kadar susma haklarını kullanacaklarını söyledi.

Savcı Arlı, sorgu tutanağını bu şekilde düzenledi, diğer sanıklar Ramadan Recefi, Tayfun Okşar, Mustafa Andırmak, Ali Tekin Tamgaç'ın poliste verdiği ifadelerini incelemekle yetindi.

Savcı Arlı, katliamda tetiği çektikleri belirtilen Cemil Andırmak ve Mahmut Önder Topbaş ile olayı planlamakla suçlanan Gaffur Çalışkan'ı tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkederken, Mustafa Andırmak, Ali Tekin Tamgaç, Tayfun Okşar ve Ramadan Recefi serbest kaldı.

Savcı halen firarda olan Selahattin Büyüköztekin, Nurullah Kürkem ve Cavit Demircan'ın da tutuklanmasını talep etti.

İLGİNÇ GÖRÜŞME

Edirne Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi de savcının talebine uyarak Cemil Andırmak, Mahmut Önder Topbaş ve Gaffur Çalışkan'ı tutukladı.

Mahkeme, Polonya'da yakalanan 78 kilo eroinin sahibi olan ve katliamın planlayıcısı olduğu öne sürülen Selahattin Büyüköztekin ile Nurullah Kürkem ve Cavit Demircan hakkında da gıyabi tutuklama kararı verdi.

Sanıkların mahkemeye sevkedilmesinden sonra Edirne Adliyesi'ne gelen İstanbul Barosu avukatları Hasan Tahsin Günaydın ve Barış Karaoğlu, müvekkilleri Gafffur Çalışkan, Cemil Andırmak ve Mahmut Önder Topbaş'la hâkim önüne çıkmadan kısa bir görüşme yaptı.

Sanıklar cezaevinde

TEM katliamını gerçekleştiren tetikçilerden eski özel timci Cemil Andırmak ile Mahmut Önder Topbaş, yargılanmalarının ardından çok sıkı güvenlik önlemleri altında jandarma minibüsüne konuldu. Cezaevine götürülmek üzere araca binen iki eski özel timci, gazetecilere de tehdit savururken, ‘‘Gerekli açıklamayı çıkınca yapacağız. Sizinle o zaman görüşeceğiz’’ diye bağırdılar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!