Kastamonu'da Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kastamonuda Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 15:45

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi açıldı.Belediye Başkanı Tahsin Babaş, restore ettikleri tarihi Hüma Hatun Konağı'nın artık kadınlara hizmet vereceğini söyledi. Kastamonu kadınların açılışını yaptıkları merkezde önemli faaliyetlerde bulunacaklarını anlatan Babaş, şöyle konuştu:"Değerli kadınlarımıza eski nesillerin ışığında yürümelerini sağlamak için tarihi Hüma Hatun Konağı'nı hediye ediyoruz. Tarihi konağımızı Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi haline getirdik. Burada her türlü etkinliği kadınlarımız yapabilecek. Sanatsal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere tüm kadınlarımız faaliyetlerini konağımızda gerçekleştirebilecek. Konağımızda değerli kadınlarımıza hizmet vermekten kıvanç ve gurur duyuyoruz. Buradan kadınlarımıza her türlü fedakarlıkları için çok teşekkür ediyorum."
Vali Şehmus Günaydın ise kadınların devlet geleneğimizde her zaman ön planda olduğunu ifade ederek, Kurtuluş Savaşı'nda Şerife Bacı'nın ve Halime Çavuş'un göstermiş olduğu fedakarlık her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirtti.
Açılışa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkçı ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!