Kaş'ta temel atma ve açılış töreni

Güncelleme Tarihi:

Kaşta temel atma ve açılış töreni
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 17:02

Kaş'ta temel atma ve açılış töreni

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Kaş Otobüs Terminali temel atma ve toplu açılış töreni yapıldı.

Kaş Otobüs Terminali temel atma ve toplu açılış töreni düzenlendi. Cumhuriyet Alanı'ndaki törene Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaymakam Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, diğer kurumlar ve siyasi parti temsilcileriyle vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kaş Belediyesi olarak Kaş'a hizmet yağmurumuz devam ediyor. Bugün de bunların bazılarını hizmete açacağız. Bazılarının temelini atacağız, bazılarının da müjdesini vereceğiz" dedi.

'OTOGAR 7 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK'

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Kaş'ın yolları için 3 yılda 34 milyon lira harcadık. Eskiden bütün Antalya'daki köylere yılda 10 milyon harcanıyordu. Sadece ASAT olarak kanalizasyon, arıtma, içme suyu ve alt yapıya 3 yılda 76 milyon lira yatırım yaptık Kaş'a. Toplam Büyükşehir Belediyesi olarak son 3 yılda Kaş'a 110 milyon lira yatırım yaptık. Kaş'a bağlı Kınık Mahallesi'ne yapacağımız Toptancı Hal, Antalya'nın değil, Türkiye'nin en büyük ve en modern toptancı hallerinden biri olacak. Ağullu Mahallesi'nde yapacağımız otogar yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak. Ova, Kınık ve Yeşilköy mahallelerini kapsayan sulama kanalının 14 kilometre olarak yapacağız" diye konuştu.

'TARİHİ DOKUSUNU KAYBETMESİNİ İSTEMİYORUZ'

Vali Münir Karaloğlu da şöyle dedi:

"Kaş tarihiyle, kültürüyle, sahiliyle, yaylasıyla gerçekten Antalya'nın ve Batı Antalya'nın incisidir. Yavaş şehir denilen, sakin şehir, başını dinlemek isteyenler için, sakin bir tatil yapmak isteyenler için, gerçekten bulunmaz bir mekan. Bir tarafta tarihi limanı, denizi, kent meydanı ve tarihi evleriyle gerçekten çok güzel. Ben Kaş'ı çok seviyorum. Kaş'a her geldiğimde huzur buluyorum. Kaş, her geçen gün daha güzel olacak. Kaş'ın ulaşım sorunu her geçen gün iyileşiyor. İnşallah Finike-Demre-Kaş yolu hayata geçecek. Batı Antalya'mızda havalimanı konusunda mesafeler aldık. Yeri belli oldu. Proje çalışmalarına geçilecek. Havalimanı bittiğinde Kaş artık daha kolay ulaşılabilir olacak. Kaş'ın güzel doğasını ve tarihi dokusunu kaybetmesini istemiyoruz. Sakin şehir özelliğini kaybetmesini istemiyoruz. Kaş artık beton yığınları içinde bir şehir olsun istemiyoruz. Kaş'ta turizm olsun. Pansiyon ve butik oteller, karavan turizmi şeklinde olsun. Kaşlıların da isteği, talebi budur. Patara kazılarına gerekli desteği vereceğiz. Patara'daki restorasyon projeleri tamamlandığında daha çok insan bölgeyi ziyaret edecek."

Konuşmaların ardından Antalya Valiliği tarafından desteklenen 4 milyon 800 bin liraya mal olan Kaş Meydan Projesi, 2 ilkokul, 100 kişilik öğrenci yurdunun açılışı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılacak olan Kaş Otogarı'nın temel atma töreni protokol üyeleri tarafından yapıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!