Kasabalı Yalnız Hikayeci Behiç Duygulu, hazırlanan belgesel ile anıldı

Güncelleme Tarihi:

Kasabalı Yalnız Hikayeci Behiç Duygulu, hazırlanan belgesel ile anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2018 17:27

Kasabalı Yalnız Hikayeci Behiç Duygulu, hazırlanan belgesel ile anıldı

Haberin Devamı

YAZAR Behiç Duygulu, 33'üncü ölüm yıldönümünde İzmir'in Ödemiş ilçesinde, "Kasabalı Yalnız Bir Hikayeci/Behiç Duygulu" belgeseli ile anıldı.

Ödemiş Sanat Etkinlikleri Merkezi (ÖSEM), 1950-1975 yılları arasında kurduğu Duygu Kitabevi ile doğup, büyüdüğü Ödemiş'in kültür ve sanat yaşamına çok büyük katkılar sunan Yazar Behiç Duygulu'nun yaşam öyküsünü konu alan belgesel hazırladı. Belgesel, Duygulu'nun 33'üncü ölüm yıldönümünde Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen anma töreniyle gösterime girdi. ÖSEM gönüllülerinden emekli öğretmen Osman Berber'in senaristliğini, yönetmenliğini ve seslendirmesini yaptığı belgeselin gösterimine, belgeselin hazırlanmasında görev alan ve röportajları ile katkı sunanların yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Belgeselin hazırlanmasında büyük pay sahibi olan ÖSEM gönüllüsü Osman Berber, gecede yaptığı konuşmada, "Her şeyin, her yerin, her binanın ve her insanın bir hikayesi vardır. Saraçoğlu Caddesi'ndeki çınarların bir hikayesi vardır.  Park Kulüp binasının bir hikayesi vardır. İnsanlar, binalar ve eşyalar hikayeleri kadar yer tutar bu dünyada. İnsanlar hikayeleriyle yaşar. Sizlere önerim anlatılacak bir hikayeniz olsun.  Biraz sonra izleyeceğimiz belgesel unutulmuş, sahiplenilmemiş bir kasabalının hikayesidir" dedi. Ardından, "Kasabalı Yalnız Bir Hikayeci/Behiç Duygulu" belgeseli anma gecesine katılanlara izletildi. Belgeselin gösterimi sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

Belgesel gösteriminin sonunda, projeye maddi ve manevi destek sunan Behiç Duygulu'nun yeğeni Memduh Ceylan, Efe Ofset Sahibi Metin Dursun, Best Medya Sahibi Muhammet Ak, Kameraman Hüseyin Cingöz, röportajlarıyla bilgilerini paylaşan Gömlekçi Mutahhar Bengi, Avukat  Hulusi Uygan, Avukat Oktay Özlay, Araştırmacı-Tarihçi Behiç Galip Yavuz,  Arkeolog ve Ressam Emin Başaranbilek, Kalaycı Necati Paklar, Terzi Mehmet Şengün ve emekli işkadını Çimen Turan Keskin ve emekli öğretmen Vicdan Aras'a  ÖSEM üyeleri tarafından plaket verildi.

Geçen aylarda vefat eden, Behiç Duygulu'nun en yakın arkadaşlarından olan yazar, avukat ve öğretmen Vedat Öztürk'ün plaketini eşi Ayça Öztürk'e iletmek üzere Avukat Ferit Yurtseven aldı.

Yazar Behiç Duygulu, 2 Nisan 1985 tarihinde 52 yaşındayken yaşamını yitirmişti.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!