Kartepe'de çığ tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Kartepede çığ tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 10:33

Kartepe'de çığ tatbikatı

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ AFAD İl Müdürlüğü, Kartepe Kuzuyayla'da 3 gün kış koşullarında eğitim ve çığda arama kurtarma tatbikatı yaptı.

Kocaeli AFAD, arama kurtarma teknisyeni personelleri için Kartepe Kuzuyayla bölgesinde eğitim ve tatbikat gerçekleştirdi. Kış koşullarında arama kurtarma pratiklerinin geliştirilmesi ve afet hazırlıkları kapsamında yapılan hizmet içi eğitimde, doğada arama kurtarma kapsamında çığda arama kurtarma, eğimli ve karlı arazide kazazede kurtarma, GPS kullanımı, karda araç ve ekipman kullanımı konularında tecrübe kazanıldı. Kocaeli AFAD Eğitim Şefi Sebahattin Yaşa başkanlığında gerçekleşen eğitimler, uzman arama kurtarma teknisyenleri Recep Küçükkoparan, Bülent Demir ve Mustafa Serbest tarafından verildi. Eğitimlerin ardından hazırlanan senaryo çerçevesinde çığda arama kurtarma tatbikatı yapıldı.

Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, Kartepe'de yağan karın kış koşullarında planlanan tatbikat için uygun bir ortam oluşturduğunu, tatbikatla arama kurtarma teknisyenlerinin karlı havada arama kurtarma becerilerini tazelediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!