Kartal yeni Cordoba'sını buldu

Güncelleme Tarihi:

Kartal yeni Cordobasını buldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2016 18:27

Beşiktaş taraftarının Tolga Zengin ile gönül bağı kopuk. Taraftarın kalede görmek istediği Fabricio ise, Kardemir Karabükspor maçında ortaya koyduğu performansla tribünlerden alkış aldı. İspanyol, ayağını kullanmasıyla Cordoba’yı hatırlattı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’ın kalesini üç sezondur koruyan Tolga Zengin, ilk sezon taraftarla iyi bir ilişki kurdu. Ancak UEFA Avrupa Ligi’ndeki Brugge maçında yediği golle birlikte taraftarla arasına kara kedi girdi. Ve geçen sezon...

Yine Avrupa Ligi maçı. Bu kez Sporting Lizbon maçında yenilen gollerden ötürü taraftarın tepkisini çekti. Ligin son bölümlerindeki Akhisar maçında yediği gol de bardağı taşırdı. Ancak tüm tepkilere rağmen teknik direktör Şenol Güneş, Tolga Zengin’e desteğini hep sürdürdü. Geçen sezon devre arasında alınan Boyko’nun oynadığı maçlarda hatalı goller yemesi de Tolga’nın elini güçlendirdi.

HATALI GOL YEMESE DE HEDEFTE

Beşiktaş yeni sezona da Tolga Zengin, Boyko ve yeni kaleci Fabricio ile girdi. Kulüp Boyko’yu Malaga’ya kiraladı. Böylece kalenin iki büyük adayı Tolga ve Fabricio oldu. Güneş, ligin ilk iki maçına da Tolga ile başladı. Ama 2-2 biten Konya deplasmanında çok bariz hatalar yapmasa da taraftarlar Tolga’yı bir kez daha hedef tahtasına koydu. Nihayetinde Güneş, Karabük maçında kaleyi Fabricio’ya verdi. İspanyol kaleci de şansını çok iyi kullandı ve Vodafone Arena’da taraftar da özel tezahüratlarıyla ödüllendirdi. 28 yaşındaki kaleci, özellikle ayağını çok iyi kullanmasıyla siyah beyazlıların eski kalecisi Cordoba’yı hatırlattı.

Haberin Devamı

FABRICIO ‘LİBERO KALECİ’YE YAKIN

Rakamlar da Cordoba benzetmesini haklı kılıyor. Tolga Zengin ve Fabricio’nun zorluk derecesi eşit sayılabilecek iki maçıyla kıyasladık. Özellikle isabetli pas yüzdesinde İspanyol eldivenin Tolga’ya bariz bir üstünlük sağladığı ortaya çıktı. Tolga’nın pas yüzdesi yüzde 47.8 olurken, Fabricio’nun isabet oranı yüzde 70! Fabricio’nun rakip yarı alanına düşen paslarının isabeti de 25’e 20 olarak, Tolga’dan daha yüksek. Sonuç olarak topu ayağıyla oyuna
daha iyi sokan isim Fabricio oldu. Dünyada artık kalecilerin de bir libero gibi oyuna dahil olmaları istendiğinden İspanyol kaleci Tolga Zengin’e göre daha avantajlı görünüyor.

KONYASPOR-BEŞİKTAŞ
TOLGA ZENGİN

YEDİĞİ GOL 2
KURTARIŞ 3
YAKALAMA 1
YUMRUKLAMA 2
PAS 23
PASA İSABETİ 47.8
RAKİP YARI SAHADA PAS İSABETİ20
UZUN PAS 14
KISA PAS 9

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ-KARABÜK
FABRICIO

YEDİĞİ GOL 1
KURTARIŞ 1
YAKALAMA 0
YUMRUKLAMA 0
PAS 30
PASA İSABETİ 70
RAKİP YARI SAHADA PAS İSABETİ 25
UZUN PAS 16
KISA PAS 14

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!