Kars’ta 10 bin öğrenciye yardımı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kars’ta 10 bin öğrenciye yardımı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 11:13

Kars’ta 10 bin öğrenciye yardımı yaptı

Haberin Devamı

KARS, (DHA)Hayali, Türkiye’nin Doğusu ve Batısı arasındaki mesafeyi kapatmak olduğunu söyleyen SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz eşi Gökçen Korkmaz ve oğlu Deniz Korkmaz ile birlikte il, ilçe ve köylerindeki 10 bin öğrenciye yardım etti.



SBK Holding/EastWest Institue Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’a öğrencilere giyecek ve oyuncak dağıtımında SBK Holding/EastWest Institue Genel Koordinatör ve Başkan Yardımcısı N. Anıl Leylek, New York EastWest Institue Başkan Yardımcısı William Parker da eşlik etti. Kendilerine getirilen giyecekleri ve oyuncakları gören öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunurken, Kormaz'dan aldıkları harçlıklar karşısında sevinçleri ikiye katladı. Girdiği her sınıfta dağıttığı malzemelerin yanı sıra öğrencilere harçlıklar veren Sezgin Baran Korkmaz, öğrencilerden çok çalışarak başarılı olmalarını istedi.



Kendisinin bu köylerde doğup büyüdüğünü belirten Sezgin Baran Korkmaz, "O soğuk kış günlerinde polyester önlükle okula gelip gitmenin derdini yaşamış birisi olarak onları çok iyi anlıyorum. Derler ya 'Dert çeken dertten anlar' o yüzden eşimle birlikte biz her yıl Kars Ardahan ve çevre illerimizde, köylerimizde elimizden geldiğince çocuklarımızla beraber olmaya çalışıyoruz. Biz bir verdikçe Allah bize bin veriyor. Bu anlamda bizler elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Buradaki insanların gözündeki o ışık ve mutluluğu görmek inanın paha biçilemez bir duygu. Biz çocukken bu sıralarda oturduğumuzda devlet bize birçok şey yollardı ama gözümüz yine de hep yollardaydı, farklı insanlar görmek isterdik, değişik giyimli, sarı saçlı insanları beklerdik ama kimse gelmezdi. Baktım birileri gelmiyor o çocuklar aynı duyguları yaşamasın diye biz de eşimle hep buralarda olacağız ve amacımız olan mesafeleri kısaltmayı, Doğu ile Batı'yı birbirine yaklaştırma yolunda adımlarımızı atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!