Karşıyaka’da eller cebe

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka’da eller cebe
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 14:27

PTT 1’nci Ligi’nde son sırada yer alan Karşıyaka’da yönetim, transfer yasağını kaldırmak için kulübe dışarıdan mali destek veren iş adamı Erdal Acar’dan para gelmeyince, ellerini yine ceplerine atmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Geçen hafta yeni transferler ve eski futbolculara 1.5 milyon TL’nin üzerinde ödeme yapan yönetim, yasağı kaldırmak için gerekli 945 bin TL’yi de kendi arasında topladı. Yönetim, Metalist Kharkiv’den transfer edilen Kyrylo Kovalchuk’un, "Teklifler alıyorum. Peşinatımı vermezseniz giderim" resti üzerine da Ukraynalı orta saha oyuncusuna 30 bin Euro ödedi.

Devre arasında 11 futbolcuyla yollarını ayıran Karşıyaka, Mustafa Aşan, Kvesic, Youssef, Efe Halil Özarslan, Ömer Kandemir, Şahin Aygüneş, Can Erdem, İbrahim Kaş ve Kovalchuk’la anlaştı, ancak transfer yasağı kalkmadığı için yeni oyuncular Adana Demirspor maçında forma giyemedi.

Yönetim, yeni dosyalar eklenmeden yasağı yarın kaldırıp, yeni transferlere çarşamba gününe kadar lisans çıkarmaya çalışacak. Ligde 1461 Trabzon’un, Yeni Malatyaspor’u yenmesiyle kurtuluş hattının 6 puan gerisine düşen Karşıyaka, kalan 16 haftada kurtuluş mücadelesi verecek.

ÇİLELİ YOLCULUK

Karşıyaka Ziraat Türkiye Kupası E Grubu’nda yarın deplasmanda Kastamonuspor 1966’yla oynayacağı maça çileli bir yolculukla gidebildi. Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Karşıyaka’ın İstanbul aktarmalı Kastamonu uçuşu gece 00.10’da iptal oldu. İptal kararı üzerine sabah 06.00’da otobüsle yola çıkan yeşil kırmızılılar, 10 saatlik yolculuktan sonra kente ulaştı.

Kafilede 9 yeni transfer, sakat Gökhan ve Berkay Can, hazır olmayan Çağlar ile asların çoğu yer almadı. Ligdeki kritik Şanlıurfaspor deplasman öncesi aslar ve yenilerle kalmayı tercih eden teknik direktör Yusuf Şimşek ve yardımcıları da Kastamonu’ya gitmedi. Karşıyaka’nın gençlerini yarın saat 14.00’te Gazi Stadı’nda oynanacak maça Mustafa Ati Göksu çıkaracak. Grupta Karşıyaka 6 puanla ikinci, Kastamonu 1966 ise 1 puanda bulunuyor.







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!