Karşıyaka teknik direktörü Tolungüç'ten veda sinyali

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka teknik direktörü Tolungüçten veda sinyali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 13:12

Karşıyaka teknik direktörü Tolungüç'ten veda sinyali

Haberin Devamı

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)- SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta transfer yasağını kaldırma umudu giderek azalan Karşıyaka'da teknik direktör Soner Tolungüç istifa sinyali verdi.
Halen takımla birlikte Davraz kampında bulunan ve her fırsatta ligde sıkıntı yaşanmaması için yasağın kaldırılması gerektiği vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Şu an elimizde yalnızca 1'i kaleci, toplam 19 lisanslı genç futbolcu var. Kampa gelen haberler, şartları daha da zorlaştırıyor. Kulüpte yaşanan bazı sorunların şimdiye kadar iyileştirilmesi gerekiyordu. Mevcut şartların getireceği tehlikenin farkına varılması lazım. Kamp programımız devam ediyor, İzmir'e dönüşte nihai kararımı vereceğim" dedi.
Yasak nedeniyle anlaştıkları 4 genç futbolcuyu ön protokol imzalayarak kampa götürdüklerini hatırlatan Tolungüç, "Transferde 2 ay kaybettik. Biz tecrübeli ve genç oyunculardan, kulübe uzun süre hizmet verecek karma bir takım yapmak istiyorduk. Ama bu süreçte listemizdeki birçok isim başka kulüplerle anlaştı. Yaptığımız çalışmalar boşa gitti. Kadro derinliğimiz yok. Alternatif oyuncumuz yok. Lige bu şekilde girilirse sıkıntı yaşanır. Teknik adam olarak kurnaz davranarak tesislerde çalışmayı sürdürüp yasakla ilgili süreci bekleyebilirdim ama futbolun doğrularını yapmak için takımı kampa getirdim. Bazen radikal karar almak da bir duruş, erdemdir" diye konuştu.
TRANSFER DURDU
Karşıyaka, yasağı kaldırma çalışmalarından sonuç alıncaya kadar transfer çalışmalarına ara verdi. Yönetim yurt dışından denenmeye gelecek 4 gurbetçi futbolcunun biletlerini iptal ederken, Davraz'da takımla birlikte çalışan yeni transferler Serhat Kot, Keram Onaylı, Ahmet Şahbaz ve Abdullah Çoban da gelişmeleri bekliyor. İzmir'de bir süre takımla antrenmanlara çıkan stoper İsmail Hacıhafızoğlu, yasak konusundaki belirsizlik nedeniyle geçen hafta ayrılmıştı.

 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!