Karşıyaka ilk yarının altında

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka ilk yarının altında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 13:23

PTT 1’inci Lig’de düşme hattındaki rakiplerinden 1461 Trabzon’a deplasmanda 2-1 yenilerek 17 puanla yeniden son sıraya demir atan Karşıyaka, devre arasında kadroda yapılan operasyona rağmen ilk yarıdaki performansının bile gerisinde kaldı.

Haberin Devamı

Ara transferde sezon başında aldığı 12 futbolcuyla yollarını ayırıp, 15 takviye yapan Karşıyaka, ligin ilk yarısında ilk 5 maçta 5 puan toplarken, ikinci devrede aynı periyotta 4 puanda kaldı. Bu müsabakalarda Adana Demirspor ve 1461 Trabzon’a ikişer kez yenilen yeşil kırmızılı ekip, evinde mağlup ettiği Şanlıurfaspor’a deplasmanda kaybederken, İzmir’de berabere kaldığı Samsunspor’dan deplasmanda rövanşı aldı, Boluspor’la ise iki maçta da berabere kaldı.

Haftalar sonra düşme hattından çıkma fırsatını kaçıran Karşıyaka’da Teknik direktör Yusuf Şimşek, kadro tercihleri nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Şimşek’in gol silahları Gökhan Ünal, Necati ve Can’ı yedek soyundurup, santrfor olarak Tisdell’i görevlendirmesi tepkileri beraberinde getirdi. Maçın 37’nci dakikasında 10 kişi kalan ev sahibi ekibin buna rağmen golü bulup soyunma odasına 1-0 önde girmesiyle Karşıyaka savunması sınıfta kaldı. İkinci yarıda Gökhan, Necati ve Can’ı sahaya sürüp risk alan Yusuf Şimşek’in, orta sahanın dinamosu Mustafa Aşan’ı oyundan alması ise stratejik hatalar olarak yorumlandı. Karşıyaka, bu mağlubiyetle kümede kalma yolunda çok ağır bir darbe yemiş oldu.

DİNİZ: PAS ETMEYECEĞİZ

Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, 1461 Trabzon’a yenilmelerine rağmen pes etmeyeceklerini vurguladı. "Bu savaş son dakikaya kadar devam edecek" diyen Diniz, "Mücadeleyi asla bırakmayacağız. Futbolcular da aynı inançta. Onlarla Trabzon’da havaalanında konuştuk. Hep birlikte hareket edeceğiz. Bu maçı oynanmamış gibi düşünüp unutacağız. Önümüzde 12 karşılaşma var. Çember daralıyor, ancak korkmuyoruz. Umutsuzluk kimseye fayda sağlamaz. Kümede kalacağız, başka şansımız yok" diye konuştu. Teknik Direktör Yusuf Şimşek’in oyuncu tercihlerine saygı duyduğunu söyleyen Diniz, "Bütün hafta futbolcularla çalışan kendisi. Biz teknik işlere karışmıyoruz, sorumluluk onda" dedi.








Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!