Karnaval başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Karnaval başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 10:51

Karnaval başlıyor

Haberin Devamı

ADANA'da bu yıl 5'incisi gerçekleştirilecek olan 'Nisan'da Adana'da- Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı' 7 Nisan cuma günü başlıyor.
Bu yıl da karnaval yürüyüşünün iptal edildiği programda çok sayıda kültürel etkinlik bulunuyor. 9 Nisan'a kadar sürecek etkinlikler Seyhan Nehri kıyısındaki Galeria İş Merkezi çevresine dağılmış durumda. Dans gösterileri, resim sergileri, paneller, ritim gösterileri, halk koşusu, fotoğraf sergileri ve imza günlerinin yer aldığı karnavalda ünlü sanatçılar da konser verecek.
PROGRAMDA NELER VAR?
Karnaval boyunca kültür ve sanat etkinlikleri, sanatsal sergiler, söyleşiler, kapalı mekan aktiviteleri, imza günleri, tanıtım etkinlikleri, çeşitli açık hava atölyeleri, sportif gösteriler, lezzet istasyonları olacak. Ayrıca, Adana hediyelikleri ve el işi stantları gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri 'Huzur Operasyonları Gösterisi' düzenleyecek.
Programda Nükhet Duru, Meltem Cumbul ve Gripin konserlerinin yanı sıra yerel gruplar da sahne alacak. Abidin Dino Kitap Kapakları Sergisi açılacak. "Adana'nın Tadı Sokak Lezzetleri" adlı belgesel gösterimi Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılacak. 2'inci geleneksel Vostfest Türk Chopper MK Kampı ile Türk Riders CC Kampı da Galeria İş Merkezi yerleşkesinde kurulacak. Karnaval kapsamında uçurtma şenliği de düzenlenecek. Roman kültürü elişi ve demircilik atölyesi ile ebru sanatı sergisi açılacak. Geleneksel hale gelen kostüm tasarım yarışması da programın önemli bölümlerinden birisi olacak.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!