Karizma yerle bir

Güncelleme Tarihi:

Karizma yerle bir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 00:00

16 haftalık süreçte; 9 gol atıp 9 puan toplayan Başkent ekibi, iki galibiyetinden birini Fenerbahçe’ye karşı elde etti. Başkent derbilerinin hepsini kaybeden Hacettepe, kırmızı kart konusunda ligin en hırçın takımlarından biri oldu.

AYNI ismi taşıyan takımların (Gençlerbirliği ve Gençlerbirliği Oftaş) aynı ligde mücadele etmesi tartışmaları, hem federasyon hem de Beştepe üzerindeki baskıları arttırınca, sezon öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Gençlerbirliği Oftaş ismi, bir çırpıda Hacettepe olurken, renkleri de mor-beyaz’a çevrildi. 1950-60’lı yılların unutulmaz takımı, yeniden Süper Lig sahnesine dönüyordu. Başlangıçta herkesi farklı bir heyecan dalgası kaplamıştı. Ne de olsa ’Efsane’ 40 yıl sonra sahaya çıkacaktı. Mısırlı Amir Azmy, Arnavut oyuncular, Teli, Lika ve Sukaj, Fildişi Sahilleri’nden Zoko gibi yabancıları transfer eden Hacettepe, Alper, Mehmet ve Engin gibi genç yetenekleri de yıldız adayları olarak kadrosuna kattı. Bir önceki sezon genç ve deneyimsiz isimlerle başarılı bir sezon geçiren ve yönetimin güvenini kazanan teknik direktör Osman Özdemir, yine takımın başındaydı. İlhan’ın Gençlerbirliği’ne, Giray’ın Trabzonspor’a gitmesi, sadece savunmanın değil tüm takımın balansını bozmuştu. Bu, ilerleyen haftalarda çok daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktı. Lige evindeki Bursaspor yenilgisi ile başlayan, ardından Eskişehirspor ile deplasmanda berabere kalan Hacettepe, üçüncü haftada Fenerbahçe’yi 2-1 ile geçince, herkeste ’Efsane lige ısınıyor’ düşüncesi hakimdi. Ancak "Büyük takıma karşı alınan galibiyet, Anadolu ekiplerini havaya sokuyor" tezi, bir kez daha tekrarlanıyordu. Üst üste oynadığı iki derbide Ankaraspor’a 4-0,

Arıca yeni patron oldu

Ankaragücü’ne 1-0 yenilen mor beyazlılar, kupa maçında da ikinci lig ekibi Malatyaspor’a teslim olup elendi. Beştepe’de büyük kardeş ne kadar acı çekiyorsa, küçük kardeş de aynı sıkıntıları yaşıyordu. Asılan suratlar, kopacak fırtınanın habercisiydi. Operasyon için artık geri sayım başlamıştı. Denizlispor’u 1-0 yenerek ikinci kez kazanan mor beyazlılarda, Konyaspor karşısında iç sahada alınan 2-1’lik yenilgi, Osman Özdemir ve ekibi için yolu sonu anlamını taşıyordu. Beştepe’de ne zaman zor anlar yaşansa ismi ilk sırada geçen Erdoğan Arıca, Hacettepe’nin yeni teknik patronu oldu.

Sondan ikinci bitirdiler

İlk sınavda Arıca’nın talebeleri, Trabzonspor’a 1-0 kaybetti ama oyun ve mücadele herkesi fazlasıyla mutlu etti. Ardından gelen Gaziantep beraberliği, moralleri bozsa da yürekler hala umut doluydu. Ancak sezon başından bu yana takım büyük bir sorunla karşı karşıyaydı. Puan almak ve maç kazanmak için gol atmak gerekiyor, mor beyazlılar bu soruna bir türlü çözüm bulamadığından, hızla dibe doğru iniyordu. İstanbul BŞB’ye tek golle yenilen Hacettepe, sonrasında Galatasaray’a 3-1 kaybetti. Ali Sami Yen’de, başlangıçta rakibini zor durumlara düşüren mor beyazlıların karşısına dikilen hakem, takımın direncini kırdı, kaçınılmaz sonu hazırladı. Genç ekip, freni boşalmış kamyon gibi son sürat yokuş aşağı gidiyordu. Gençlerbirliği’ne 3-0, Sivaspor’a 2-1 yenilen Başkent temsilcisi, son hafta Kayserispor’a da 3 farkla mağlup oldu ve devreyi 9 puanla sondan ikinci sırada tamamladı. Karizma, ilk yarıdaki görüntü ile yere çakılmıştı.

4 kez kızardılar

HACETTEPE’de, defansın başarılı ismi ve takım kaptanı Orhan, Murat Kalkan, Tozo ve Ufuk Arslan, ilk yarıda kırmızı kart görerek, takımlarını yalnız bırakan oyuncular oldu. Galatasaray maçında çift sarı kartın ardından, kırmızı kartla oyun dışı kalan Teli’ye, hakemin yanlış futbolcuya kart çıkarmasının ardından ekstra ceza uygulanmadı.

12 futbolcunun toplam 29 sarı kart gördüğü mor-beyazlılarda, Tozo 5 sarı, 1 kırmızı ile en fazla kart gören oyuncu oldu. Tozo’yu 4’er sarı kartla Sandro ve Amir Azmy izledi. İbrahim Şahin, Teli 3, Orhan Şam, Lika ve Zoko 2’şer, kaleci Recep, Ufuk Arslan, Olgay ve Serkan ise 1’er kez sarı kart gördü.

3 oyuncu tüm maçlarda oynadı

SÜPER Lig’de, 2008-2009 sezonunun ilk yarısını 9 puanla 17. sırada tamamlayan Hacettepe’de, Teli, Kadir ve Lika, 16 maçta da forma giyen oyuncular oldu. Hacettepe’de 22 futbolcu, kadroda şans bulurken, başarılı futboluyla dikkatleri çeken Arnavut defans oyuncusu Teli, orta sahanın dinamosu Kadir, takımın genç kaptanı Orhan Şam ile Murat Kalkan, en uzun süre forma giyen futbolculardı. Bu sezon başı Hacettepe’ye gelen Teli bir karşılaşma hariç bütün maçlarda 90 dakika sahada kalırken, Kadir de her maçta forma giyme başarısı gösterdi. Kart cezası nedeniyle iki maçta görev yapamayan Orhan Şam, toplam süre açısında takım arkadaşları arasında üçüncü olurken, genç sol bek Murat Kalkan dördüncü sırada yer aldı. Mor-beyazlılarda, Mehmet Uslu 10 dakika ile en az forma şansı yakalayan oyuncu olurken, bu futbolcuyu 17 dakikayla Engin Güngör, 23 dakika ile Yasin ve 52 dakikayla da Cevher takip etti.

Golcüler grevde

LİGİN ilk yarısını 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 11 yenilgiyle kapayan Hacettepe, 9 gol atarken, kalesinde ise 26 gol gördü. Mor-beyazlıların kaydettiği gollerde 5 ayrı futbolcunun imzası yer alırken, Sandro attığı biri penaltıdan 4 golle en golcü oyuncu oldu. Brezilyalı futbolcunun ardından biri penaltıdan 2 gol atan İbrahim Şahin ve birer gol atan Kadir ile Lika sıralandı. Hacettepe, 1 golünü ise Fenerbahçeli Can Arat’ın kendi kalesine atması ile buldu. Yeni transferlerden Sukaj ile Zoko ilk yarıda gol atma başarısı gösteremedi.

Derbileri kaybetti

HACETTEPE ilk yarıda oynadığı tüm derbileri kaybederek, geride kalan sezonki performansını arattı. Mor-beyazlılar, Ankaraspor’a 4-0, Gençlerbirliği’ne 3-0, Ankaragücü’nde de 1-0 yenilirken, hiç gol atma başarısı gösteremedi. Ligde elde ettiği galibiyetlerin ikisine de kendi sahasında kazandı. Başkent ekibi, gollerin yüzde 44’ünü 31-45. dakikalar arasında atarken, 46-60. dakikalar arasında yüzde 22’lik bir oran yakaladı.

13 hakem görev yaptı

16 haftalık periyotta Hacettepe’nin maçlarında 13 ayrı hakem düdük çaldı. Mustafa Kamil Abitoğlu, Tolga Özkalfa, Deniz Çoban ve İlker Meral, mor-beyazlıların 2’şer maçında görev aldı. Hacettepe’nin diğer karşılaşmalarında ise Suat Aslanboğa, Hakan Özkan, Kuddusi Müftüoğlu, Gökhan Güneşer, İlker Meral, Aytekin Durmaz, Abdullah Yılmaz ve Süleyman Abay görevlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!