“Kariyere İlk Adım” isimli projenin tanıtım toplantısı Sorgun’da yapıldı

Güncelleme Tarihi:

“Kariyere İlk Adım” isimli projenin tanıtım toplantısı Sorgun’da yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 15:22

“Kariyere İlk Adım” isimli projenin tanıtım toplantısı Sorgun’da yapıldı

Haberin Devamı

Halit YILMAZ / SORGUN, (Yozgat) (DHA)  YOZGAT’ın Sorgun Gençlik Derneği tarafından hazırlanan İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı PRODES Programı kapsamında finanse edilen "Kariyere İlk Adım" isimli projenin tanıtım toplantı Sorgun Gençlik Merkezi’nde yapıldı.
Projenin tanıtım toplantısında konuşan Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, projenin Kasım’dan Nisan ayına kadar süreceğini belirterek, gençlere klasik eğitim yöntemlerinin dışında yaygın eğitim metotları verileceğini söyledi. Oğuz, amaçlarının ilçede yaşayan 15-29 yaş aralığındaki gençlerin girişimciliğini, istihdamını, liderlik vasıflarını artırmak, gençlerde gönüllülük bilinci oluşturarak sosyal hayata aktif olarak katılımlarını sağlamak olduğunu belirtti.
Eğitimlerin tamamlanmasından sonra İstihdam Politikaları Çalıştayı yapılacağını belirten Uğuz, “Gençlerin en önemli sorunlarından biri istihdam edilebilirlikleridir. Bölgemizde politika yapıcıları, ilgili kamu kurumlarını, STK yöneticilerini, iş adamlarını ve eğitime katılan tüm gençleri bu çalıştayda buluşturulacak. Çalıştayın amacı bölgemizde yaşanan genç işsizliğinin nedenlerini ortaya koymak, soruna yönelik uygulanan politikaları tartışmak ve işsizlik sorununu gidermek için hangi istihdam politikalarının daha uygun olacağını belirlemektir” dedi.
​FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!