Karikatür Oscar’ları verildi

Güncelleme Tarihi:

Karikatür Oscar’ları verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 00:00

Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödülleri önceki gün düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yarışmanın birincisi, Filistin sorununu ele alan karikatürüyle Ahmet Öztürklevent oldu.

Haberin Devamı

ÖDÜL GECESİNDEN FOTOĞRAFLAR

AYDIN Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na bu yıl 73 ülkeden 865 karikatürist 2 bin 559 eserle katıldı. Kanada’dan Terry Mosher’in başkanlığını yaptığı seçici kurulda, Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel ile Fransa’dan Odie Consell, Portekiz’den Cristina Sampaio ve Kırgızistan’dan Kanybek Turumbekov yer aldı. Kazananlara ödülleri önceki gün Hilton Convention Center’da düzenlenen törenle verildi. Korhan Abay’ın sunduğu törene medya, siyaset, sanat ve iş dünyasından seçkin isimler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, “Aydın Doğan Vakfı Uluslararası Karikatür Yarışması dünyanın her tarafından yükselen seslerin duyulmasına 27 yıldır olanak sağlıyor. Yarışmamız bir ifade özgürlüğü platformu olmakla da ünleniyor” dedi. Hüseyin Çelik ise, “Bu yarışma Türkiye’nin uluslararası alanda tanınması açısından büyük bir öneme sahip. Kurumsal hale gelen yarışmanın kesintisiz devam etmesi hem sanata ve kültüre verilen destek açısından hem de Türkiye’nin uluslararası tanıtımı açısında çok önemli bir etkinliktir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Karikatür Oscar’ları verildi


Ödüllerini aldılar

Yarışmada ödül alan diğer isimler şöyle: Başarı ödülleri kazanan Romanyalı Pavel Constantin ödülünü Doğan TV Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı’dan, Brezilyalı Moacir Knorr Gutterres Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Koordinatörü Ragıp Nebil İlseven’den, Rusya Federasyonu’ndan Valentin Druzhinin Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’ndan, Brezilyalı Claudio Antonio Gomes Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök’ten, Kürşat Zaman Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık’tan, Ukraynalı Vladimir Kazanevsky Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu’dan, Musa Gümüş Hürriyet Gazetesi Yazarı Sedat Ergin’den, Necdet Yılmaz Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan’dan, İranlı Mohammad Ali Khalaji Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’dan, İranlı Mohsen Naseri İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili’den, Polonyalı Jerzy Glusze’e Milliyet Gazetesi Yazarı Güneri Cıvaoğlu’ndan aldı.

Birincilik Filistin karikatürüne

Yarışmayı 2008’de de kazanan Ahmet Öztürklevent, Filistin sorununu ele aldığı karikatürüyle bu yılın birincisi oldu. Öztürklevent’e ödülünü Aydın Doğan ile Hüseyin Çelik verdi. Yarışmanın ikincisi Rus Sergei Bobylev ise ödülünü Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Sema Işıl Doğan’dan, 3’üncü olan Kürşat Zaman ise Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç’ten aldı.

Haberin Devamı

1. KARİKATÜR                                             2. KARİKATÜR

Karikatür Oscar’ları verildi
            
Karikatür Oscar’ları verildi

3. KARİKATÜR

Karikatür Oscar’ları verildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!