Kargalar hakkında bilmeniz gereken 5 şaşırtıcı bilgi

Güncelleme Tarihi:

Kargalar hakkında bilmeniz gereken 5 şaşırtıcı bilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 13:59

Kargalar simsiyah renkleri ve kötü sesleri nedeniyle tarih boyunca kötülüklerle ve ölümle özdeşleştirilmiş ve aslında hakları yenmiş hayvanlardır. Oysa yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, alet kullanabilen nadir zekaya sahipler, sosyal ilişkileri inanılmaz kuvvetli ve şaşırtıcı bir eğlence ve espri anlayışına sahipler. İşte kargalar hakkındaki olumsuz düşünceleri tersine çevirecek birbirinden ilginç bilgiler...

Haberin Devamı

Alet kullanmayı biliyorlar

Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada ince bir tüpün içine koyulan yiyeceğin karga tarafından nasıl alınacağı izlenmiş ve ortaya muazzam bir sonuç çıkmıştır. Karga yakında bulunan bir telin ucunu kıvırmış ve tüpün içindeki peyniri rahatça almıştır. Bu deney herkese göstermiştir ki; kargaların alet kullanabilme ve problem çözme yetenekleri bulunuyor.

Kargalar hakkında bilmeniz gereken 5 şaşırtıcı bilgi

Sosyal ilişkileri çok gelişmiş

Kargaların muazzam sosyal ilişkileri var. Toplu halde yaşıyor ve birbirleriyle özel bir dille iletişime geçiyorlar. Hayatları boyunca tek bir eşe bağlı olarak yaşayan kargalar yavruların bakımında da ortak roller üstleniyorlar. Ayrıca sürüden ayrı kalmış bir yavru gördüklerinde ebeveynleri olmasa bile o kargaya toplu olarak bakıyorlar.

Haberin Devamı

Kargalar hakkında bilmeniz gereken 5 şaşırtıcı bilgi

Büyük bir beyne ve hafızaya sahipler

Kargaların beyni türdeşlerinin beyinlerinden çok daha büyük. Ayrıca tıpkı insanlardaki gibi zeka göstergesi olan ön beyinleri oldukça geniş. Bu demek oluyor ki kargalar dünyanın en zeki hayvanları arasında yer alıyor. Bu beyin yapıları sayesinde problemleri çözebiliyor, güçlü hafızalarıyla öğrendikleri şeyleri unutmuyor ve gelişmiş dilleriyle bilgiyi birbirlerine aktarabiliyorlar.

Kargalar hakkında bilmeniz gereken 5 şaşırtıcı bilgi

Ortama uyum sağlayabiliyorlar

Kargalar insanlarla birlikte yaşarken bu birlikteliğin kendilerine getirebileceği kolaylıkları da kullanıyorlar. Ceviz, fındık gibi yemeyi çok sevdikleri kabuklu yiyecekleri kırabilmek için bu yiyecekleri araç trafiğinin ortasına bırakıyorlar ve arabalar üzerinden geçip kabukları kırdığında yemek için geri geliyorlar.

Ayrıca bir insan tarafından zarar gördüklerinde bu insanı hafızalarına işliyor ve hatta diğer kargalara da bu kişinin kim olduğunu anlatıp, bu kişiye toplu saldırılar düzenleyebiliyorlar. Üstelik hafızaları o kadar kuvvetli ki aradan seneler geçse de bu kişiyi unutmuyorlar.

Haberin Devamı

Kargalar hakkında bilmeniz gereken 5 şaşırtıcı bilgi

Maalesef ömürleri 150 yıl değil

Kargaların 150 yıl yaşadığına dair söylentiler ise maalesef gerçek değil. Bu dünyanın en zeki hayvanlarından biri olan canlı en fazla 40 yıl yaşıyor. Tabii bulunduğu yaşam şartları da bu ömrün uzayıp kısalmasında etken oluyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!