Karesi'nin projelerine TÜBİTAK ve bakanlık desteği

Güncelleme Tarihi:

Karesinin projelerine TÜBİTAK ve bakanlık desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 10:38

Karesi'nin projelerine TÜBİTAK ve bakanlık desteği

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Karesi Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı 'Matematik Cepte' ve 'Bilim TIR'ı' projelerine, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü'nden destek geldi. Her iki proje, örnek hale getirilip ülke genelinde yaygınlaştırılacak.
Balıkesir Üniversitesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, FATİH Projesi'nin aktif kullanılmasını desteklemek amacıyla Karesi Belediyesi'nce geçen yıl, Matematik Cep'te ve Bilim TIR'ı projeleri hayata geçirildi. Matematik Cep'te projesiyle öğrenciler Google Play ve App Store üzerinden indirdikleri uygulama sayesinde saat 18.00-22.00 arası 214 uzman öğreticiye akıllarına takılan soruları iletme imkanı buldu. Bilim TIR'ında ise ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik matematik, fizik, kimya, deney düzeneklerinin yer aldığı mobil araç okullarda konuşlandırıldı. Her iki projede öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağladı. Projelerin geliştirilmesi için Karesi Belediyesi, yeni bir çalışmalar başlattı. Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, Balıkesir Üniversitesi'ndeki akademisyenlerle birlikte, TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir dizi görüşmelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Onur Ak, Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projelere Daire Başkanı Mustafa Hakan Bücük, Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Sedat Akçakoyunluoğlu'yla bir araya geldi.
Ziyaretin ardından yapılan açıklamada, Matematik Cepte Projesi'nin FATİH Projesi'nin ana bileşenlerinden biri olan Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) dahil edilerek Türkiye genelinde yaygınlaşması için çalışma yapılacağı belirtildi. TÜBİTAK Bilim Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ ile de görüşen heyet, Bilim TIR'ı ve Matematik Cepte projesinin TÜBİTAK tarafından da desteklenerek Türkiye'ye örnek hale geleceğini söyledi. Heyet ayrıca içerik geliştirip, proje üreten ve tek örneği İzmir'de bulunan İçerik Geliştirme Merkezi'nin Karesi İlçesi sınırları içerisinde kurulması için çalışmaların başlatıldığını belirtti. Mürsel Sabancı, Balıkesir Üniversitesi bünyesinde, Balıkesir Büyükşehir ve Karesi Belediyesi'nin de destekleriyle bir Bilim ve Teknoloji Atölyesi açmak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!