Kardeş belediyeler iftar sofrasında buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kardeş belediyeler iftar sofrasında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 09:54

Kardeş belediyeler iftar sofrasında buluştu

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ(Bitlis), (DHA) - BİTLİS’in Adilcevaz Belediyesi ile kardeş belediye olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilçede iftar programı düzenledi. Programa Adilcevazlılar yoğun ilgi gösterdi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımının kortej yürüyüşü ile başlayan program, Adilcevaz Belediye Meydanı'nda devam etti. Burada mehter takımın gösterileri ardından konuşmalar yapıldı. Ezan okunması ile birlikte de yaklaşık 2 bin 500 kişi birlikte iftar açtı. İftar programına katılan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, birlik beraberlik mesajları verirken, önemini anlattığı kardeşliğin pekiştirilmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:
"Allah'ın bizlere rehber olarak gönderdiği peygamber efendimiz bu kardeşliğimizi bizlere ifade etti. Dolayısıyla rabbimizin dediği gibi bütün Müslümanlar ve müminler kardeştir. Bu kardeşliğin farklı bir boyutunu burada hep birlikte yaşıyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi burada bize kardeşliğini ve ağabeyliğini gösteriyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Adilcevaz ve Bitlis'ten Trabzonlular'a ve Belediye Başkanımıza buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Kardeşlik bu zamanlarda en çok muhtaç olduğumuz bir kavram oldu. Bütün dünyada Müslümanlar perişan ve büyük bir saldırı altında. Bütün Müslümanlar'ın maddi ve manevi bütün kıymetli değerleri yağmalanıyor. Kardeşliğimizi en çok hatırlamamız ve en çok dua etmemiz gereken bir dönemi yaşıyoruz."
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy da kardeşlik ve gönül sofrasında bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Gürsoy, "Kardeş Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla sizlere iftar yemeği hazırladık. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı kardeşlik ve gönül sofrasında bir aradayız. Burada Ramazan'ın bereketini hep birlikte paylaşıyoruz. Adilcevaz Süphan Dağı ile Van Gölü arasına yerleşmiş yeşilliği bol, her türlü ürünün yetiştiği ceviz diyarı güzel bir memlekettir. Ama buranın en meşhuru, devletini, vatanını ve milletini seven manevi değeri yüksek insanlarıdır. Trabzon ile her zaman dayanışma içerisindeyiz, temaslarımız artarak devam edecek. Cenab-ı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin."
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır ise kardeşliği pekiştirmek için Adilcevaz'da olduklarını ifade etti. Çakır, şunları söyledi:
"Sizlerle kardeşliğimizi pekiştirmek için buradayız. Biz bu topraklara 1000 yıl önce geldik ve farklı yerlere dağıldık. Kardeş belediyemiz Adilcevaz Belediyesi ile birlikte iki yıldır bu etkinlikleri düzenliyoruz. Biz iki yıldır değil, 1000 yıldır kardeşiz. Bu kardeşliğimizi kıyamete kadar inşallah devam ettireceğiz. Bitlis manevi erenlerin şehridir. Bitlis çok kıymetli insanlar yetiştiren bir şehrimizdir. Aslında bizim kardeşliğimiz yeni değil. Dedelerimiz Malazgirt’te omuz omuza birlikte savaşarak bu güzel yerleri bizler için vatan haline getirdi. Bizler de bugün onların evlatları olarak yaşadığımız şehirler ayrı olsa da arada bir araya gelerek buluşuyoruz."
Bu yıl ikincisi düzenlenen iftar programına, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erdal Necip Yardım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda kişi katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!