Karayolunda yine Karaca kazası

Güncelleme Tarihi:

Karayolunda yine Karaca kazası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 12:04

Karayolunda yine Karaca kazası

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ÇANKIRI'nın Ilgaz ilçesi ve çevresinde yaban hayvanlarına yönelik kazalarda son yıllarda artış görülmeye başlandığı belirtildi. Gürbulak-Kapıkule arasındaki D-100 Türkiye Transit Karayolunun ormanlık alanlardan geçen bölümlerinde yaban hayvanları sık sık ölüm ve yaralanmalı kazalara kurman gidiyor.
Yaban hayvanlarının trafik kazalarına maruz kaldığı bölümlerden biri de Ilgaz-Tosya bölümünde bulunuyor. Geçtigimiz yıllarda da bu bölgede araç çarpması nedeniyle yaban hayvanı yaralanma ve ölümleri meydana gelmişti. Ilgaz sınırları içinde biri indağı'nda olan karaca kazasından sonra 3 gün sonra da yine Ilgaz-Tosya yakınlarında D-100 bölünmüş karayolunda orta refüjde bir kaza daha meydana geldi. Araç çarpması sonucu yaralandığı tahmin edilen bir karaca görüldü. Yol kullanıcılarının İhbarı üzerine olay yerine giden Çankırı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri kafa bölümünden yaralandığı tahmin edilen karacaya müdahale için en yakın rehabilitasyon merkezine götürdüler.
Çankırı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Kozan,  bir hafta içinde 2 tane üzücü olay yaşadıklarını ifade ederek, araç kullananları hız yapmamaları konusunda uyararak, daha duyarlı olmaya davet etti. Öte yandan karacaların araç çarpması yanında, bariyerler nedeniylede yaralanabilecekleri iddia edilirken, Bu bölüme ekolojik köprü yapılmasının gerekli olduğu, Dört yıldır Ilgaz Belören mevkiinde açılışı bekleyen Yaban Hayvanları rehabilitasyon merkezininde bugüne kadar hizmete girmemiş olması üzüntüyle karşılanıyor. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!