Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 18:09

- Vali Düzgün: "2015'in can ve mal kayıplarının en az olduğu bir yıl olmasını diliyorum"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Emniyet Müdürlüğünce "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısı" yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki toplantıya Vali Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile bazı kurumların müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Düzgün, kentte yıl içinde meydana gelen trafik kazalarını değerlendirdi. Düzgün, 2013 yılına kıyasla 2014'te yaralamalı kazalarda da ölümlü kazalarda da düşüş ancak ölü sayısında artış olduğunu söyledi.

Bütün vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını isteyen Düzgün, "2015 yılının arifesinde, inşallah önümüzdeki yılın trafik kazalarının en aza indirgendiği can ve mal kayıplarının en az olduğu bir yıl olmasını diliyorum" diye konuştu.

Toplantıda sunum yapan Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Başoğul, 2014 yılında 44 ölümlü kaza meydana geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu kazalarda hayatını kaybeden vatandaş sayısı 75. Ölümlü kaza oranı geçen yıla oranla yüzde 8 düşerken ölüm oranı yüzde 29 artmıştır. 2014'te 3 bin 786 kaza, yaralamalı kaza oldu, 6 bin 956 vatandaşımız yaralandı. 1 Aralık'tan bu yana kış lastiği uygulamamız başladı, 1 Nisan'a kadar da sürecek. Bir ayda 7 bin 237 araç kontrol edildi, 59 araç sahibine ceza uygulandı. Her lastik için 519 lira ceza uyguluyoruz."

Sunumun ardından, ticari araçların yanı sıra resmi kurumlarda kullanılan otomobillere de kar lastiği zorunluluğu getirilmesi gibi konular gündeme getirildi.

Vali Düzgün, toplantının sonunda, Kayseri'de yaşayan vatandaşların genellikle trafik cezalarının ağırlığından şikayet ettiklerini belirterek, "Batılı daha medeni olduğu için orada trafik kazası olmuyor gibi bir düşüncemiz var. Halbuki orada cezalar ağır, cezadan geri dönüş yok. Ceza konusunda çok hoşgörüsüzler. Biz de hem kendi güvenliğimiz hem başkalarının can güvenliği için bu kurallara uymalı, cezaları dikkate almalıyız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!