Karatay Emekli Konağı’nda akılcı ilaç kullanımı konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Karatay Emekli Konağı’nda akılcı ilaç kullanımı konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 14:51

Karatay Emekli Konağı’nda akılcı ilaç kullanımı konuşuldu

Haberin Devamı

KONYA, (DHA) - KARATAY Belediyesi tarafından emeklilere yönelik düzenlenen seminerde 'Akılcı İlaç Kullanımı' konusu anlatıldı. 

Karatay Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi Hemşiresi Nilgün Demir tarafından verilen seminere emeklilerin ilgisi yoğundu. Toplum Sağlığı Hemşiresi Nilgün Demir; "Bilinçsiz ilaç kullanımı insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor, hatta bazı durumlarda telafisi mümkün olamayan sağlık problemlerine yol açabilecek ciddi sorunlar doğurabiliyor" dedi. Özellikle bilinçsizce alınan ağrı kesicilerin mideye zararlı olduğunu belirten Demir, şunları söyledi:

"Bilinçsizce kullanılan güçlü ağrı kesiciler midemizde istenmeyen durumlara sebep olabilir. Bu durum midesinde geçmişte herhangi bir rahatsızlığı olan hastalarda daha da ciddi problemlere yol açabilir. Midede özellikle kanamaya, ülsere ve şiddetli ağrılara neden olabilirler. Bunun dışında özellikle ağrı kesiciler ve antibiyotikler karaciğer fonksiyon testlerinde bozulma, karaciğer yetmezliğine kadar giden durumlar ortaya çıkmasına yol açabilirler." 

Nilgün Demir seminerlere olan katkısından dolayı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye teşekkür ederek bu tarz seminerlerin örnek olmasını diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!