"Karanlığa küfür edeceğine bir mum yak"

Güncelleme Tarihi:

Karanlığa küfür edeceğine bir mum yak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2018 10:08

"Karanlığa küfür edeceğine bir mum yak"

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, üniversiteli kız öğrencilere 10 yıldır karşılıksız eğitim bursları veren Cumhuriyet Kadınları Derneği, 'Karanlığa küfür edeceğine bir mum yak' kampanyası başlattı.

Yıl boyu düzenledikleri etkinliklerden elde edilen gelirlerle, çeşitli üniversitelerde öğrenim gören 14 kız öğrenciye, ayda 200 TL olmak üzere dokuz ay süreyle toplam 1800'er TL eğitim bursu veren Cumhuriyet Kadınları Derneği, daha çok öğrenciye ulaşmak amacıyla çalışmalarına hız verdi. Datçalı yardımseverleri destek olmaya çağıran dernek üyeleri, ünlü düşünür Konfüçyüs'ün sözünden hareketle, yardımda bulunan herkese, üzerinde 'Karanlığa küfür edeceğine bir mum yak' yazılı anı mumları dağıtıyor.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Datça Şube Başkanı Sülün Karaağaç, günümüz Türkiye'sinde, Cumhuriyet kadınlarına çok büyük iş düştüğünü belirterek, "Özellikle kız çocuklarının eğitimi ve tacize uğramamaları, onların yetiştireceği ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yetiştirilmesi büyük önem arz ediyor. Cumhuriyet İlkeleri doğrultusunda vatana hizmet edecek nesiller yetiştirmek için herkesin karınca kararınca, bütçelerinin el verdiği ölçülerde, kız öğrencilere eğitim bursları sağlamak amacıyla düzenlediğimiz kermes ve etkinliklerimize katkıda bulunarak, bir mum yakmasını istiyoruz" dedi.

Karaağaç, bu yıl üniversiteli en az 20 kız öğrenciye eğitim bursu vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!