Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde girişimcilik konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde girişimcilik konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 12:41

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde girişimcilik konuşuldu

Haberin Devamı

KARAMAN,(DHA)- KARAMANOĞLU Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Unikop, Genç Tema, Gençlik Merkezim, Genç Yazılımcılar ve Arkeoloji Öğrenci Toplulukları tarafından ortaklaşa “Yenilikçi Üniversite, Girişimci Öğrenci” konulu konferans düzenlendi.
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen ve Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Sirke’nin verdiği konferansa üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Yrd. Doç. Dr. Osman Sirke, öncelikle girişimci öğrenci olmanın koşullarına değinerek; “Yenilikçi, girişimci düşünce ve yaşam tarzına sahip olmak isteyen öğrenci öncelikle hayal kurmalıdır; yenilikçi olmalı, tasarlamalı, markaya tapmadan marka olma hedefinde olmalı ve vicdanıyla hareket etmelidir. Albert Einstein, ‘Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Hayal ise her yere.’ demiştir. Hayalinizi yüksek tutarsanız vizyonunuz daha iyi olur. Ayrıca kendiniz marka olmayı hedeflemezseniz yenilikçilik ve girişimcilik endeksinde ilk sırada yer alamazsınız.” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!