Karalar: Rürüşvet iddiasını savcılığa bildirdim

Güncelleme Tarihi:

Karalar: Rürüşvet iddiasını savcılığa bildirdim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 14:49

Karalar: Rürüşvet iddiasını savcılığa bildirdim

Haberin Devamı

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA) - ADANA'da merkez Seyhan İlçe Belediye Meclisi üyesi HDP'li Enver Ökmen'in, pazartesi günü Meclis toplantısında yaptığı konuşmada belediye bürokratlarından birinin hormonlu bir binaya ruhsat verilmesi için 100 bin Euro rüşvet aldığı şeklinde bir iddiayı gündeme getirmesi ile ilgili olarak konuşan CHP'li Belediye Başkanı Zeydan Karalar,
Düzenlediği basın tkoplantısına CHP İl Başkanı Ayhan Barut ve Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu ile katılan Karalar, Ökmen'in iddialarının araştırılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğunu söyledi. İddianın ardından konuyu araştırdıklarını ancak rüşvetin oluşmasına neden olacak bir konu olmadığını savunan Karalar şöyle konuştu:
"Konuşmada 2 iddiada bulunmuş. Bir mütehattin kendisini aradığını, 3 hormonlu bina için kendisinden çözüm istediğini söylemiş. İkinci iddiasında ise bir müteahhitten 100 bin Euro rüşvet aldığımız noktasında. Başsavcımız Ali Yeldan ile görüştüm. Bu iddiayı araştırmalarını, bir gerçeklik varsa yapanın cezalandırılmasını, bize de bildirilmesini istedim. Eğer bu iddia doğru değil ise iftiracının iftira suçundan cezalandırılmasını talep ettik. İlaveten Seyhan Belediyesi ile hangi basında olursa olsun, ne yazılırsa yazılsın ihbar kabul edilemesini istedim. Eğer bir olumsuzluk varsa biz onu örtmeyiz, gereğini yaparız. Eğer kötülüme iftira varsa basınla ilgili de gereğini yapın dedik. ."
OLUMSUZLUĞU ÖRTMEM SÖZ KONUSU OLAMAZ
Kendisinin belediye başkanı olarak görevinin suçu engellemek olduğunu söyleyen Karalar sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kamu yöneten insanların işi doğru iş yapmaktır. Bugüne kadar 2 müdürümüzü bir başkan yardımcımızı görevden aldık. Onları da yargı inceliyor. Bu iddiadaki İnşaatı açmak gerekiyor. (...) Şirketi inşaat yapmak üzere kazı yapıyor. Bizim arkadaşlarımızda ihbar alıyor. Kazıyı durduruyorlar. Biz tespit ettiğimiz olumsuzluklarla ilgili tutanak tutarız. 1 ay ilgiliye yasal olarak mühlet veririz. Tutanaktan sonra mevcut müteahhit ruhsatını alıyor ve inşaat devam ediyor.  Ceza yok. İptal edilen ceza yok, vatandaş niçin rüşvet versin.  Benim bir olumsuzluğu örtmem söz konusu olamaz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!