Karakola roket

Güncelleme Tarihi:

Karakola roket
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aksaray Karakolu'nun bulunduğu binaya roketli saldırı düzenlendi. Karakol'un karşısındaki bir binadan Lav'la atılan roket büyük bir şans eseri duvara çarptı ve sadece hasara yol açtı. DHKP-C'nin üstlendiği eylemi biri kız, 3 militan gerçekleştirdi.

Aksaray'da bulunan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aksaray Karakolu'nun bulunduğu binaya dün öğle saatinde biri kız üç militan tarafından Lav'lı saldırı düzenlendi. Bulvarın karşısındaki boş bürodan atılan ve binanın ikinci kat duvarına isabet ederek patlayan roket büyük hasara neden oldu. Çatal ayak üzerine yerleştirdikleri Lav'ı kendileri ayrıldıktan 5 dakika sonra ateşlenmek üzere ayarlayan teröristler dışarıdaki kalabalığın arasına karışarak izlerini kaybettirdiler. Eylemi yasadışı DHKP-C örgütü üstlendi. Aksaray, Mustafa Kemal Bulvarı'nda bulunan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Aksaray Polis Karakolu'nun yer aldığı 7 katlı binaya, caddenin karşısında, 72 numaradaki Yılmaz Han'ın birinci katında bulunan boş daireden saat 13.00 sıralarında Lav'lı saldırı düzenlendi. Şehir Emlak tarafından kiraya verilmek üzere yazı asılan daireyi kiralamak istediklerini belirten ve yanlarında spor bir çanta olan biri kız üç kişi, saat 12.30 sıralarında bakmak için içeri girdiler. Uzun süredir boş olduğu için çok kirli olan camın arkasında görünmeden hazırlık yapan teröristler, kurdukları çatal ayağın üzerine Lav'ı yerleştirdiler. Kendileri ayrıldıktan 5 dakika sonra tetiği çekmek üzere hazırladıkları düzeneği çalıştıran üç terörist, hızla daireden çıkıp kalabalığın arasına karıştılar. Saldırıdan hemen sonra alarma geçen polis ekipleri bölgede araştırmaya başladılar. Lav'ın ateşlendiği dairenin bir yıldır boş olduğu, daha önce hanın girişindeki Yalçınlar Fotoğrafçılık tarafından depo olarak kullanıldığı belirlendi. Saldırganlardan biri 25 yaşlarında, 1.85 boylarında, hafif sakallı, siyah kot pantolon ve kırmızı tişörtlü, silahlı. İkincisi 1.60-65 boylarında esmer kısa saçlı. Kızın ise siyah tişört ve siyah pantolonlu olduğu, saçlarının omuzuna kadar uzandığı belirlendi. Çevrede operasyonlara başlayan ekipler eşkale uyan bazı kişilerle, işhanının çaycısını gözaltına aldılar.

7 KİŞİ GÖZALTINDA

Emniyet Müdür Yardımcısı Vekili Atilla Çınar, saldırıda Lav silahının kullanıldığının belirlendiğini kaydederek, yapılan operasyonlar çerçevesinde durumu şüpheli görülen 7 kişinin gözaltına alındığını ve incelemelerin sürdürüldüğünü bildirdi.

Allahtan duvara çarptı

Teröristlerin bir düzenek sayesinde ateşlediği Lav'dan fırlayan roket, camı kırıp tam karşıda, 80 metre uzaktaki Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aksaray Karakolu'nun bulunduğu binanın ikinci kat duvarına isabet etti. 5 santimetre aşağıdan gitse binanın içine girip katliama neden olabilecek roket, duvarda patlayınca hasara neden oldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!