Karakaya suyunda bulanıklık sorunu tarih oluyor

Güncelleme Tarihi:

Karakaya suyunda bulanıklık sorunu tarih oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 13:40

Karakaya suyunda bulanıklık sorunu tarih oluyor

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Trabzon’un Ortahisar, Akçaabat ve Maçka ilçelerinde 32 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Karakaya Grup İçme Suyu Tesisi’nde su arıtma tesisi inşaatı tamamlanma aşamasına geldi.

ARITMA ÜNİTELERİ YERLEŞTİRİLDİ

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Ortahisar ilçesinin Ağıllı Mahallesi’nde 10 dönüm arazinin kamulaştırılmasıyla başlanılan içme suyu arıtma tesisi inşaatı kapsamında arıtma tesisi ünitelerinin yerleştirilmesine başlandı. Bu kapsamda, her biri saniyede 66 litre içme suyu arıtma kapasitesine sahip 3 ayrı ünite tesise yerleştirildi. Pazartesi günü de tesisin çelik konstruksiyon montajına başlanması planlanıyor.

BULANIKLIK SORUNU ARTIK TARİH OLACAK

Karakaya İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatında arıtma tesisi ünitelerinin montaj çalışmalarını takip eden TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Ramazan Bayramı’nda tesisi hizmete almayı planladıklarını ifade etti. Arıtma tesisinin hizmete alınmasıyla özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan bulanıklık sorunlarının tarih olacağını kaydeden Köksal, “3 aşamalı, çökertmeli, absorpsiyon durultma üniteli, hızlı kum filtreli içme suyu paket arıtma tesisi inşaatı gerçekleştiriyoruz. Tesisin en önemli özelliği çok yüksek bulanıklığa sahip suları da en güzel şekilde arıtabilmesidir. Ayrıca personel ihtiyacını minimize eden son derece modern bir tesis inşaatı gerçekleştiriyoruz. Tesisin hizmete girmesiyle abonelere sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırmış olacağız. Karakaya Barajı’nın yapımının ardından arıtma tesisinin ikinci etabının da yapımı gerçekleştirilecektir. Bununda yeri belirlendi” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!