Karacebey'de Uluslararası Leylek Festivali

Güncelleme Tarihi:

Karacebeyde Uluslararası Leylek Festivali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 17:54

Karacebey'de Uluslararası Leylek Festivali

Haberin Devamı

Yasin KESKİN / KARACABEY (Bursa), (DHA)–BURSA'nın Karacabey ilçesinde bu yıl 12'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Leylek Festivali' başladı.
Avrupa Leylek Köyleri Birliği'ne üye olarak, Türkiye'nin bu alanda uluslararası arenadaki tek temsilcisi olma başarısını gösteren Bursa'nın Karacabey ilçesinde bu yıl 12'nci düzenlenen Leylek Festivali bugün Eskikaraağaç Mahallesi'nde düzenlenen törenle başladı. Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadıroğlu, Büyükşehir Belediye Bakan Vekili Abdülkadir Karlık, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeçe ve çok sayıda fotoğraf sanatçısının katıldığı törende konuşan Düzenleme Komitesi Sorumlusu Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.İsmet Arıcı, festival ile bu yılda önemli bir çalıştaya imza attıklarını söyledi. Bu çalıştayın çeşitli bilimsel çalışma ve uygulamalar eşliğinde, Uluabat Gölü'nün korunup geliştirilmesi ve leyleklerin aktif göç yolunun ve binlerce hayvanın yaşam alanlarının korunması noktasında önemli olduğunu açıkladı.
Daha sora söz alan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Hayvan Dostu Karacabey parolasıyla, tüm hayvanlara önem veriyoruz. Tüm canlılarla yakından ilgileniyoruz. Leylek Festivali de bunlardan sadece bir tanesi. İlçemizde modern bir hayvan barınağını faaliyete geçirdik. Karacabey'in tüm değerlerini gün yüzüne çıkarıp, turistik olarak da bunun meyvelerini Karacabey halkına kazandırma yönünde çalışmalarımız var. Son 15 gün içerisinde yağlı güreşler, Uluabatlı Hasan anma programı ve buradaki festivalimizle yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Turizm pastasından Karacabey çok daha fazla pay almalıdır." şeklinde konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise, “Burada tarih var, huzur var, sanat var, festivaller oluyor. UNESCO'ya girmenin mutluluğunu yaşadık. Aradığımız her şey Bursa'da var. Hizmette sınır yok. Dünya literatüründe Türkiye'nin uluslararası arenada Eskikarağaç Mahallesi tek temsilci olarak temsil ediliyor. Bildiğiniz gibi Türkiye'de ilk hayvan hastanesi Bursa'da kuruldu. Başta Karacabey Belediye Başkanımız ve ekibi başta olmak üzere, emeği geçen herkesi kutluyorum. " dedi.
Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ise; “Bursa gerçekten bereketli ve ulu bir şehirdir. Bursa'ya gönül veren herkesin en temel görevi, bu güzellikleri ortaya çıkarabilmek için projeler üretmektir. Bu sene 12'ncisi düzenlenen ve Türkiye'nin ilk Leylek Festivali olan bu organizasyon, hem yurt içi hem de yurtdışından katılımlarla büyük bir coşkuya sahne oluyor. Bu festival, bölgedeki turizm varlığını dünya ölçeğinde yaygınlaştırılması noktasında önemli kazanımlar sağlıyor. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorumö ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Ömer Matlı İlkokulu'ndaki öğrecnilerin tiyatro gösterisi ilgi ile izlendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin dağıtımı ile devam eden tören palyaçoların gösterisi, yüz boyama etkinlikleri, film gösterileri ve akşamda yapılacak fener alayı ile sürecek.  Festival yarın sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!