Karacanın kırılan bacaklarına platin takılacak

Güncelleme Tarihi:

Karacanın kırılan bacaklarına platin takılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 17:13

Karacanın kırılan bacaklarına platin takılacak

Haberin Devamı

KARS, (DHA) - ARTVİN'in Şavşat İlçesi'nde bir şantiyenin duvarından atlarken ön ve arka bacaklarında kırıklar oluşan karaca Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi’ndeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Karacanın kırılan bacaklarına platin  takılacağı bildirildi.
Şavşat’ın Elmanı köyü civarında bir şantiyenin duvarından atlarken ön ve arka bacaklarıda kırıklar oluşan karaca, yol çalışması yapan işçiler tarafından bulunarak veterinere götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan karaca, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne, oradan da tedavisinin yapılması için Kars'taki Doğa Koruma ve Milli Parklar Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderildi.
Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticilerinden Doç. Dr. Erdoğan Uzlu şunları söyledi:
"Şantiye duvarından atlamaya çalışan 3- 4 yaşlarındaki erkek karacanın ön ve arka ayaklarında kırılmalar olmuş. Cerrahlarımız röntgen filmini çekerek incelemelerini yapacaklar. ilk belirlemelere göre 3 önemli keğiminde kırık var. Üçüne de aynı anda müdahale ederek platin takılacak. Karaca'nın tedavisi tamamlandıktan sonra yine Şavşat’ta bulunduğu alana bırakılacak."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!