Karacabey'de dolu ve sağanak ekili alanlara zarar verdi

Güncelleme Tarihi:

Karacabeyde dolu ve sağanak ekili alanlara zarar verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 17:34

Karacabey'de dolu ve sağanak ekili alanlara zarar verdi

Haberin Devamı

Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), (DHA) - BURSA'nın Karacabey İlçesinde bugün etkili olan dolu yağışı ve sağanak yağmur, ovada ekili olan mahsülün zarar görmesine neden oldu. Zarar gören alanları gezen Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan, çiftçilerin mağdur edilmeyeceğini söyledi.
Karacabey'de bu sabah başlayan ve 45 dakika süren dolu yağışı ve sağanak, Bakırköy, Ova Hamidiye ve Ova Esemen mahallerinde ekili olan domates, biber, karpuz, kavun, mısır, salatalıkların zarar görmesine neden oldu. Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan ile Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, ekili arazilerde incelemelerde bulundu. Zarar tespit çalışmalarına başladıklarını söyleyen İl Müdürü Ömer Ceylan, "Bakanımız Faruk Çelik bu konuyla ilgili olarak özel olarak ilgileniyor. Zarar tespit çalışmasına başladık.  Çiftçilerin zararları karşılanacak, kimseyi mağdur etmeyeceğiz" dedi. 
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ise "2014 sel felaketinden sonra şimdi de dolu felaketiyle karşı karşıyayız. Şu ana kadar yaptığımız incelemelerde Bakırköy, Ova Hamidiye ve Ova Esemen mahallelerinde yaklaşık 10 bin dekar alanda, 70-80 bin ton civarında mahsül zarar gördü. Bu zarar çiftçiye çok ağır gelecektir" dedi.
Erdem, Mustafakemalpaşa ilçesinde de etkili olan yağışın ekili arazilere zarar verdiğini sözlerine ekledi.

FOTĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!