Karabük'ün kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Karabükün kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 18:27

Karabük'ün kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) – KARABÜK Demir Çelik Fabrikaları’nın temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 80’inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda başlayan törene Vali Mehmet Aktaş, Ak Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Burhanettin Uysal, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kardemir Genel Müdürü Ercüment Ünal, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından il genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen '3’üncü Uluslararası Demir ve Çelik Sempozyumu'nun ardından Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç tarafından yaptırılan kütüphanenin açılışı yapıldı.
Etkinlikler kapsamında Yenişehir Mahallesi’ne yapılacak ve 20 milyon TL’ye mal olması beklenen 32 derslikli Kardemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temeli törenle atıldı. Kardemir'in kurulduğu 1937 yılından bu yana onlarca tesisin yapımını gerçekleştirdiğini belirten Ünal, "Karabük ve yöresinde eğitimden kültürel hayata, sanattan spora, sağlıktan sosyal hizmetlere kadar onlarca tesisin yapımını gerçekleştirdik. Sosyo kültürel etkinliklere sağladığı katkılarla güçlü bir toplumsal yaşam sağlanmasına destek olduk. Bugün de bu hizmet halkasına bir yenisini daha eklemek için ilk adımı attık" dedi.
Karabük Belediyesi tarafından Karabük ve Safranbolu arasından geçen Bulak Deresi üzerine yapılan 330 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki Kanyon Köprü'de düzenlenen törenle hizmete açıldı. Köprüden geçen protokol üyeleri karşı tarafta bekleyen Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından çiçeklerle karşılandı. Etkinliklere katılan vatandaşlar havai fişek gösterilerinin ardından düzenlenen Esat Kabaklı konseri ile eğlendiler.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!