Karabük'te Engelliler Haftası kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Karabükte Engelliler Haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 18:15

Karabük'te Engelliler Haftası kutlandı

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) - KARABÜK’te, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İl Müftüsü Halil Bektaş, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz ve Türkiye Özel Eğitim Vakfı Karabük Şubesi Başkanı Gülsüm Beniç, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve işaret diliyle İstiklal Marşı okundu.
Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, dünya nüfusunun yaklaşık 500 milyonun engelli olduğunu söyledi. Yılmaz,’’Türkiye nüfusunun yüzde 12,29'unun yani 8.5 milyon engelli olduğu düşünüldüğünde engelliler haftasının ne denli önemli bir hafta olduğu anlaşılabilir. Ülkemizde yaşayan erkeklerin yüzde 11,10'u kadınlarda ise bu oran yüzde 13,45'i bulmakta. Günlük hayatımızı gözden geçirdiğimizde 8.5 milyon insanın hayatın içerisinde yer almadığını üzülerek görüyoruz. Öncelikle her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. İnsan doğuştan bazı engellerle dünyaya gelebileceği gibi, kaza ve hastalık gibi sebeplerden dolayı da engelli olabilir. Burada önemli olan engelin nasıl ya da ne boyutta ortaya çıktığı değil, sağlıklı insanların zihinlerindeki engelleri kaldırıp, onların engellilerle birlikte dünyayı daha yaşanabilir hale getirme çabasına girebilmelerini sağlamaktadır" dedi.
Buradaki törenin ardından Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’ne kadar farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Etkinliklerde ayrıca bir alışveriş merkezinde engelliler tarafından yapılan resim ve el sanatları sergisinin açılışı yapıldı.
FOTORĞAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!